Cele mai bune surse vegetale de Calciu

surse vegetale calciu

Pentru că am tot primit întrebări de genul “Tu de unde îți iei calciul, dacă nu mănânci lactate !?” , am făcut o listă de vegetale și conținutul lor de calciu. Astfel vedem diferența, care este destul de mare, intre vegetale și produsele animale în conținutul lor de calciu. Mai este ceva foarte important de menționat : pentru absorbția calciului sunt necesare și alte substanțe, vitamine și minerale. Toate în natură sunt interconectate și proporția optimă pentru absorbția calciului se afla în vegetale.

Un echilibru excelent al calciului la o dietă ne-lactată este ușor atins deoarece TOATE legumele și verdețurile conțin calciu, și combinațiile sunt mai mult decât adecvate. Acest calciu se fixează în oase, spre deosebire de majoritatea celui provenit din produsele lactate super procesate sau luate de la animale într-o perioadă în care laptele nu este bun pentru om.

Calciul este un mineral foarte abundent în corpul uman, și are mai multe utilizări, în afară de participarea la construcția oaselor și a țesuturilor. De exemplu, calciul este folosit în menținerea echilibrului acido-bazic în interiorul corpului. Astfel, de fiecare dată când în corp apare un dezechilibru, spre acid, organismul încearcă să echilibreze cu ajutorul mineralelor bazice, precum calciul. Pentru a contracara efectele negative ale acizilor, calciul se extrage din țesuturile sau oasele, învecinate zonei cu probleme.

Dar acest mod de a echilibra balanța acido-bazică poate provoca dezavantaje majore organismului, deoarece în timp duce la diminuarea calității țesuturilor și a oaselor. Pentru a preveni aceste efecte trebuie să fim conștienți de cum ne alimentăm și cum ne trăim viața pentru a menține un echilibru acid-bază corect. O modalitate ușoară pentru a ajuta corpul să fixeze calciul și să mențină un echilibru acid-bază este să introducem în dieta noastră multe verdețuri și ierburi proaspete și organice (pe cât posibil).

CONȚINUT DE CALCIU DIN LEGUME

În continuare găsiți o listă generală și una mai detaliată cu vegetale și conținutul lor de calciu. Veți fi uimiți să descoperiți cât de mult calciu exista de fapt în toate vegetalele și semințele. O cură de remineralizare ar trebui să conțină neapărat vlăstari și germeni de toate felurile + verdețuri și ierburi proaspăt culese, precum și semințe măcinate ca susanul.

Surse vegetale de calciu și minerale:

  • Legume cu frunze verzi precum spanac, broccoli, kale , pătrunjel , salată verde. Acestea conțin cel puțin 180-240 mg de calciu la un castronel mic(cană). Majoritatea legumelor cu frunze verzi conțin calciu, în proporții diferite.
  • Nuci și semințe. Migdalele au 266 mg la 100 g și semințele de susan au 989 mg la 100 g .
  • Linte și fasole (boabe în general). Acestea au de la 38 mg pana la peste 100 mg pe castronel mic (cupă).
  • vlăstări de toate felurile și semințe germinate. O sursă foarte bună de calciu sunt vlăstarii de broccoli și de floarea soarelui.
Alimentmg Calciu / Cantitate
Cimbru uscat2132 mg / 100g
Busuioc uscat2113mg / 100g
Maghiran uscat1990mg / 100g
Mărar uscat1784mg / 100g
Pătrunjel uscat1468mg / 100g
Semințe de mac1448mg / 100g
Rozmarin uscat1280mg / 100g
Semințe de susan crude975mg / 100g
Semințe coriandru uscat709mg / 100g
Semințe de în crude255mg / 100g
Ceapa verde240mg / 100g
Kale200mg / 100g
Usturoi180mg / 100g
Nuci braziliene crude160mg / 100g
Pătrunjel140mg / 100g
Năsturel120 mg / 100g
Spanac frunze100 mg / 100g
Migdale75mg / 100g
Varza de Brussels56mg / 150g
Broccoli florete47mg / 100g
Varza albă45mg / 100g
Salată verde36mg / 100g
Mazăre verde germinată36mg / 100g
Vlăstari Lucernă32mg / 100g
Ceapă uscată30mg / 100g
Semințe de linte germinate25mg / 100g
Mar8mg / un mar
Banană6mg / o banană
Caisă5mg / o caisă

Spre comparație, iată conținutul în calciu în câteva alimente de origine animală :

Alimentmg Calciu / Cantitate
Lapte123mg / 100g
Brânză proaspătă de vacă90mg / 100g
Hering74mg / 100g

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

2 comentarii la “Cele mai bune surse vegetale de Calciu”

    1. Bună Cornelia, desigur, există și un articol cu multe informații despre fier precum și un tabel cu surse. Pentru ușurință poți folosi altă dată căsuța de căutare, pur și simplu scrii ce cauți și apoi apeși enter. Dar acum îi dau acest link direct la articolul despre fier.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top