Remedii naturale pentru sănătatea dinților

remedii naturale pentru sanatatea dintilor

Toți ne dorim să avem dinții albi și sănătoși, dar cum să facem acest lucru ? În primul rând aflăm care sunt cauzele care afectează calitatea țesutului dentar și apoi căutam soluții naturale.

Cariile, și petele care apar pe dinți, sunt produse de un dezechilibru acido-bazic, în regiunea bucala, și/sau o dezvoltare sau funcționare anormală a bacteriilor care există în mod natural în gură. Cu cât sistemul imunitar este mai compromis cu atât bacteriile și acizii își fac de cap în corpul nostru. Regiunea dentară este o regiune foarte importantă din organismul uman, o afecțiune prezentă aici poate radia în multe alte părți ale corpului. Cu o dietă curată, în care familiile de bacterii își văd frumos de treaba lor, într-o comuniune deplină, iar echilibrul acido-bazic este cel corect, problemele dentare dispar până aproape de zero.

Cauzele afecțiunilor dentare :

  • aciditate/alcalinitate foarte ridicată și continuă
  • dezvoltare / funcționare anormală a familiilor de bacterii
  • slăbiciune a glandei paratiroide, din cauza căreia absorbția calciului în oase și dinți este compromisă
  • rata mică de absorbție a mineralelor din cauza toxicității corpului
  • slăbiciune a glandelor suprarenale, care ajuta la absorbția diferitelor minerale în corp
  • utilizare incorectă a mineralelor din cauza diferitelor slăbiciuni ale organelor
  • extragere a calciului și a celorlalte minerale alcaline din oase și dinți, pentru a alcaliniza țesuturile afectate  de toxine
  • fluoroza (intoxicație cu fluor)
  • medicamente care afectează țesutul dentar sau funcționarea paratiroidei

De ce unii oameni au probleme cu dinții odată ce trec la o dieta crudă sau vegană ?

Pastele de dinți folosite în mod curent au rol de antibiotic, pentru că omoară flora bacteriană de la nivel bucal. Odată ce doriți să înlocuiți pasta chimică, pe care o folosiți acum, cu una mai naturală, pe bază de plante medicinale, uleiuri și argilă,  flora va începe să se refacă treptat. Pentru că nu se reface dintr-o dată, vor fi momente în care nu veți avea  floră bacteriană dezvoltată corect,  astfel încât să facă față la ceea ce mâncați, din acest motiv dinții pot avea de suferit.  Schimbați treptat pasta de dinți chimică cu cea naturală, alternând spălările cu pasta chimica cu cele cu pastă naturală, până o înlocuiți definitiv.

Toate pastele chimice conțin fluor, deci majoritatea oamenilor au probleme cu intoxicația cu fluor, care are ca simptome : pete albe pe dinți, dinți poroși, pete maronii, gingii retrase, apatie, oboseală. Fluorul în exces atacă glandele endocrine precum tiroida, epifiza etc.

Un alt motiv este detoxifierea, dinții fiind și ei un tip de țesut al corpului, și ei se detoxifică. Foarte mulți oameni au depuneri de diferite metale sau gaze la nivelul dinților, și acestea vor fi eliminate, cauzând o slăbiciune pe timp scurt. Dezintoxicarea de fluor se face treptat, pe măsură ce se curăță corpul, dar porozitatea dinților poate aduce probleme precum o anumită colorație a dinților, în funcție de ceea ce mâncați.

În modul obișnuit de a mânca din ziua de azi, dinții se folosesc foarte puțin, pentru că se înghite foarte rapid. Modul de a mânca al oamenilor din ziua de astăzi este înghițitul, nu mestecatul. Atunci când adaugi mai multe alimente crude, care sunt tari, viguroase începi să îți folosești mai mult dinții și astfel și mușchii maxilarului. Vei fi mirat cât de puțin îți foloseai dinții înainte și cât te dor maxilarele de la mestecat :).  Legumele și fructele crude conțin multi antioxidanți, flavone care ajută în mod direct la detoxifiere, dar primul țesut cu care iau contact sunt dinții. De aceea au un efect de curățare și asupra lor.

La toate motivele de mai sus se adaugă și slăbiciunile țesutului dentar care pot fi moștenite de la părinți, plus slăbiciunile glandelor și organelor care afectează sănătatea dinților.

Cum să ne întreținem dinții ?

1) Treceți de la o pastă chimica la o pasta naturală în mod treptat

2) Alegeți o periuță de dinți, nici prea moale nici prea tare, de preferință micuță și cu vibrații. Nu apăsați în mod exagerat pe gingie atunci când spălați dinții și curățați dinții de 2 ori pe zi.

3) Adăugați în ritualul de curățare a dinților și un praf de dinți cu plante medicinale.

4) Dacă nu aveți gingii cu țesut slab calitativ învățați să folosiți ața dentară. Ața dentară trebuie folosită cu grijă, altfel poate răni gingia.

5) Aplicați din când în când masca pe bază de argila și uleiuri naturale, astfel încât să ajutați la eliminarea toxinelor din acea regiune.

6) Mestecați, după ce mâncați o masa obișnuită,  câteva frunze de plante medicinale (păpădie, pătrunjel etc.) și sau usturoi :).

7) Dacă sunteți într-o cura de detoxifiere foarte intensă și observați, pete și slăbiciuni dentare, faceți un ceai din plante medicinale (rețeta mai jos), pe care îl folosiți pe post de apă de gură, înainte și după toate mesele și de cate ori simțiți nevoia. Alături de ceai folosiți și praful de dinți și pasta naturală de 2 ori pe zi.

8) Oil pooling (curățarea cavitații bucale cu ulei). În fiecare dimineață, fără să vă spălați pe dinți sau să mâncați ceva, se ia o lingură de ulei (măsline sau cocos) și se plimbă prin gură energic, timp de 20 de minute. După 20 de minute se elimină și se spală foarte bine cu apă călduță și sărată.

9) Un mod interesant de a curăța dinții de pete negricioase este scobitoarea :). Da, ați auzit bine, scobitoarea din lemn. Se ia o scobitoare și se curăță zona de dinte în care există pata, apăsând și frecând fără să rupem scobitoarea. Trebuie insistat foarte bine,  și dacă pata este superficială veți vedea cum începe să se ia pe scobitoare.

10) Coaja de banana poate fi folosita pentru a albi dinții.

  • Periați dinții ca de obicei, cu o pastă de dinți naturală sau puteți folosi coaja de banană întâi și apoi periați. Utilizați o banană coaptă deoarece are conținutul cel mai mare de potasiu. Desfaceți banana de la capătul de jos.
  • Luați o bucată de coajă de banană și frecați ușor cu partea interioara pe dinți timp de aproximativ 2 minute. Mineralele din coaja, cum ar fi potasiu, magneziu și mangan se absorb în dinți și îi albesc.

11) Uleiul de neem și uleiul de cocos sunt folosite în loc de pastă de dinți. S-au observat efecte benefice de către cei care le-au folosit.

Rețeta de praf de dinți / apă de gură și pastă de dinți cu plante medicinale și argilă

Ingrediente de bază :

  • 6 părți tătăneasă
  • 3 părți coaja de stejar alb
  • 3 părți menta peppermint
  • 3 părți coada calului
  • o parte cuișoare
  • o parte salvie

Se macină toate plantele în cantitățile de mai sus și se amestecă.

Praf de dinți : se adaugă la amestec 1 linguriță de argilă albă activă, 1 lingură de cărbune activ și o jumate de linguriță de bicarbonat de sodiu pur. Se folosește în loc de pastă de dinți sau împreună cu pasta de dinți.

Apa de gură : Pentru a obține apa de gură se face un ceai în care se pune o linguriță din amestecul de mai sus la 200ml apă. Ceaiul se folosește pentru a clăti gura de cate ori este nevoie pe tot parcursul zilei.

Pasta de dinți : Se adaugă la amestecul de mai sus ulei de cocos și câteva picături ulei de Tea Tree  și Aloe Vera până se încorporează totul ca o pastă.

Alimente care ajută la sănătatea dinților

Merele au un efect de curățare asupra dinților, prevenind formarea plăcii bacteriene. Ele stimulează producerea de saliva, protejându-ți gingiile. În plus, datorită substanțelor conținute, merele te ajută sa scapi de petele inestetice de pe dinți.

Citricele îți albesc dinții datorită acizilor pe care îi conțin. Astfel, consumul de citrice ajută la menținerea unei plăci bacteriene sănătoase și te poate ajuta să scapi de petele de pe dinți. Dar nu exagerați, acizii din citrice pot fi dăunători dacă sunt folosiți pe dinți cu probleme, poroși și sensibili.

Căpșunile au un efect de curățare intens asupra dinților, tocmai de aceea ar trebui consumate cat mai des în sezonul lor caracteristic. În plus, căpșunile sunt bogate și în antioxidanți, care susțin sănătatea organismului ca întreg.

Frunzele verzi conțin multe minerale ce ajută la menținerea unui țesut dentar sănătos.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

2 comentarii la “Remedii naturale pentru sănătatea dinților”

    1. Pai este simplu de aflat, urmeaza link-urile din articol si vei afla. Iar plantele din reteta sunt ieftine, luate ca plante uscate sub forma de ceaiuri si apoi maruntite pudra. Oricare varianta este mai ieftina decat pastele de dinti chimice, plus cate beneficii aduc nici nu se discuta. Iar coaja de banana ….

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top