Fitoplanctonul Marin: aliment complet, bogat în toți nutrienții necesari sănătății corpului uman

Beneficii Fitoplancton Marin

Fitoplanctonul marin se afla la baza lanțului trofic. Există peste 40000 specii de fitoplancton și microalge care se găsesc în oceane, lacuri, râuri sau cursuri fluviale. Fitoplanctonul marin constituie un sfert din toată vegetația planetei și furnizează 90 % din oxigen. De fapt, fitoplanctonul marin furnizează mai mult oxigen decât toate pădurile planetei la un loc. De-asemenea fitoplanctonul marin produce mai mult sulf decât toate organismele de pe această planetă. Sulful protejează fitoplanctonul de radiațiile excesive de la soare.

Fitoplanctonul marin conține o combinație unică de nutrienți care susțin viața : acizi grași esențiali omega-3, proteine, clorofilă, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D ) minerale și polizaharide.

Logica dictează că numeroasele specii din fitoplanctonul marin ar fi una din cele mai de încredere surse pentru toți micronutrienții esențiali necesari pentru sănătatea umană. Oamenii nu au un sistem digestiv capabil să distrugă membrana din siliciu care protejează fitoplanctonul, dar acum, cu ajutorul științei, aceste resurse bogate devin accesibile.

DEFINIȚIE FITOPLANCTON

Ce este fitoplanctonul marin ? Plante, organisme sau altceva ? Mulți oameni cred că fitoplanctonul desemnează un complex de plante oceanice sau alge marine, dar definiția este mai largă de atât. Fitoplanctonul este format din mai multe tipuri de plancton, și anume :

Zooplancton – care conține micro-organisme ce se hrănesc cu plante și au o mărime microscopică, fiind prea mici ca să meargă împotriva curentului apei, ele se mișcă odată cu celelalte componente ale fitoplanctonului.

Bacterioplancton, care conține bacterii ce joacă un rol-cheie în absorbția nutrienților conținuți de fitoplancton.

Plante, micro-alge, care formează hrana pentru micro-organismele și bacteriile din fitoplancton.

Fitoplanctonul este o adevărată lume microscopică, ce conține diferite organisme aflate în relații de simbioză și de cooperare. Le observăm deasupra apei, ca niște pete verzi de alge, mergând cu curentul valurilor, absorbind lumină de la soare și nutrienți din ocean.

CONȚINUT NUTRITIV FITOPLANCTON

Fitoplanctonul este bogat încărcat de nutrienți care promovează sănătatea, incluzând:

  • Acizi grași esențiali Omega-3 (EPA și DHA)
  • Aminoacizi
  • Vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D )
  • Minerale, incluzând dar nu numai Magneziu, Zinc, Siliciu, Sulf, Potasiu
  • Antioxidanți și Polizaharide
  • Clorofilă

Fitoplanctonul are, de-asemenea, un pH alcalin. Dietele bogate în zaharuri rafinate, sucuri procesate, alimente prelucrate și proteine animale de slabă calitate conduc la aciditate în organism. Dacă sunteți în căutarea unei diete mai naturale, fitoplanctonul poate fi un bun adaos în dieta dumneavoastră.

BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Beneficiile consumării acestui aliment sunt nenumărate :

  • furnizează energie fără stimulare
  • îmbunătățește sistemul imunitar, având un efect antiviral, antifungic, antibacterian
  • efect antiinflamator
  • îmbunătățește viteza și siguranța detoxifierii : fitoplanctonul facilitează o detoxifiere fără demineralizare.
  • pierderea greutății
  • îmbunătățește memoria : deoarece conține fosfolipide și acizi grași omega-3, stimulează producția de neurotransmițători
  • o stare generală de bine : pentru că este bogat în clorofilă, mărește cantitatea de oxigen necesară musculaturii, crescând astfel anduranța la efort.
  • normalizează dezechilibrele sangvine
  • îmbunătățește concentrarea
  • susține recuperarea mai rapida după anumite boli sau accidentări
  • susține repararea sistemului nervos : este foarte bun în tratarea bolilor neurologice cronice, ajutând la repararea fibrei de mielină
  • îmbunătățește somnul
  • promovează starea de calm
  • îmbunătățește digestia și circulația, datorită conținutului de clorofilă
  • îmbunătățește vederea : asta datorită numărului mare de antioxidanți dar și a acizilor grași omega-3.
  • susține sănătatea pielii, datorita zincului, sulfului și siliconului

Fitoplanctonul marin ajută în afecțiuni ca : artrita reumatoidă, lupus, eczeme, cancere, boli cardiovasculare, boala Alzheimer, Parkinson, hepatite sau alte boli ale ficatului, infertilitate, infecții, astm, osteoporoză, disfuncții renale.

Acest super-aliment conține toate mineralele și toți aminoacizii esențiali cunoscuți.

Îmbunătățește absorbția acizilor grași esențiali omega-3

Consumarea acizilor grași omega-3 previne riscul apariției de boli cardiovasculare, autoimune, neurologice  sau tulburări de comportament. Astfel, o mai bună absorbție generează un răspuns mai bun și mai rapid la prevenirea diferitelor probleme de sănătate.

Fitoplanctonul este superior uleiurilor din pește în ceea ce privește conținutul de acizi grași omega-3.

Stabilizează starea emoțională și previne depresia

Prin multitudinea de elemente conținute, consumul de fitoplancton duce la stabilizarea proceselor din corpul nostru și astfel la o pace interioară și un calm exterior.

Un studiu pilot realizat la Universitatea din Utah a fost realizat pentru a studia efectele administrării de fitoplancton la pacienți cu probleme emoționale sau depresie. În mod specific, participanții au raportat senzația de dorință de viață, de energie și senzația de calm și liniște. Subiecții care au luat suplimentul de fitoplancton, în timpul acestui studiu, au experimentat o creștere semnificativă în starea lor emoțională, beneficiind de un echilibru și calm crescut2.

Sursă de antioxidanți

Fitoplanctonul marin este bogat în antioxidanți, precum clorofila și carotenoizi. Clorofila ne protejează de radiațiile X de pe aeroporturi, de razele UV și de diverse elemente toxice din alimente. Clorofila intensă din fitoplancton ne ajută să ne oxigenam mai bine sângele și întregul organism, având astfel mai mult combustibil pentru mușchi, mărind rezistența și performanța.

Fitoplanctonul marin se găsește sub forma de pudră și sub forma lichidă. Putem să îl consumam împreună cu apă, smoothie-uri, sucuri proaspete, ciocolata cruda (raw)  etc.  O dată desfăcut, fitoplanctonul trebuie păstrat în frigider sau într-un loc răcoros pentru a-și păstra prospețimea. Este recomandat să fie consumat în timp de 3 luni de la deschiderea ambalajului.

Multe boli cum ar fi cancerul, diabetul, bolile neurodegenerative și cardiovasculare au în comun stresul oxidativ ca o cauză principală a evenimentelor inflamatorii. Activitățile antioxidante și antiinflamatorii ale pigmenților fitoplanctonici sunt demonstrate pe scară largă și sunt evidențiate în testele radicale in vitro și in vivo, de aceea sunt un potențial tratament pentru aceste afecțiuni 3.

Foarte bun pentru detoxifiere

Deoarece are un conținut bogat în nutrienți ușor asimilabili, fitoplanctonul marin, ne echilibrează nevoile organismului și astfel ajută la eficientizarea eliminării de elemente toxice. Este de ajutor și pentru a nu slăbi excesiv în perioade de cure de slăbire sau detoxifiere și de a ajuta corpul să pună la loc țesut sănătos.

Apa din corpul nostru are un conținut asemănător cu apa de mare, iar fitoplanctonul fiind originar din apa de mare ne aduce un plus de vitalitate și hidratare. Fitoplanctonul marin conțin una din familiile de enzime cele mai importante în detoxifierea de metale grele, și anume superoxid dismutaze 5.

Ajutor pentru sănătatea inimii

Fitoplanctonul este bogat în aminoacizi, antioxidanți, minerale și acizi grași omega-3 (în special EPA și DHA). Prin consumul de fitoplancton, aduceți un aport ușor absorbabil de acizi grași EPA, cât și DHA, ajutând la reducerea riscului de boală coronariană.

Acizii grași marini, cunoscuți sub numele de EPA și DHA au un număr de beneficii pentru sănătatea sistemului cardiovascular incluzând un efect antiinflamator și regulator al bătăilor inimii, un ajutor în prevenirea formării cheagurilor de sânge și în scăderea nivelului de trigliceride.

Cum alegem produsele cu fitoplancton marin ?

Puteți găsi fitoplancton sub formă lichidă sau uscată în capsule sau pudre. Forma lichidă poate avea un aport nutrienți mai ușor absorbabili, cu un conținut mai ridicat de vitamine și alți nutrienți ce se distrug prin uscare.

Este nevoie să fiți atenți la ce cumpărați și să luați produse de o calitate cât mai ridicată, verificate în ceea ce privește compoziția lor, deoarece este indicat să evitați produsele contaminate cu elemente toxice.

[references]

  1. Superfoods – David Wolfe
  2. http://www.umaclife.com/pdfs/Alpha-3-phytoplankton.pdf
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3806458/
  4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4779226/
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1676035/

[/references]

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

5 comentarii la “Fitoplanctonul Marin: aliment complet, bogat în toți nutrienții necesari sănătății corpului uman”

  1. Da , sunt de acord .Tot ce sa spus despre fitoplancton este adevarat . Pacat ca prea putini oameni stiu despre aceste proprietati si foarte putini apeleaza la proprietetile lui curative . Sanatatea noastra se gaseste din belsug in Natura,pacat ca ne batem joc de ea . Pentru cei care sunt interesati de Fitoplancton va sugerez sa cautati aici . http://www.ethosphytosan.com/ . Multa sanatate tuturor . Eugen

  2. imi place articolul.ca de obicei ideea este minunata. sper sa si ajung sa le consum.
    ce apreciez f mult e ste ca dai si instructiunile de folosire. foarte util.
    putin patinat pe langa topic,cum sa facem cu plantele din jurul nostru?
    chiar am o “batalie” in suflet pe tema asta.
    sunt atat de multe plante benefice,care pot creste si in gradina noastra.
    e vorba de faptul ca e mult mai accesibil si de faptul ca aspectul de cutiuta de medicamente fura mult din farmecul alimentatiei.
    de ex. poate o sa gasesti “o poveste” si despre canepa,amarant,aronia,capsuni.

    1. :) Desigur, vom scrie si despre plante autohtone in curand. Vom termina cu superalimentele care sunt cele mai puternice din lume dupa scara activitatii si folosirii lor, si apoi vom trece sa scriem si despre plante de aici de la noi. Canepa este printre superalimentele din top, va veni un post despre ele probabil peste cateva zile. O zi luminoasa in continuare !

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top