Cum definim și utilizăm superalimentele ?

Definiții și utilizări superalimente

Din ce în ce mai multi oameni încep să îți schimbe dieta spre o alimentație vegetariana și descoperă tot mai multe alimente, unele dintre ele cu proprietăți de-a dreptul extraordinare.

CELE 3 GRUPE DE ALIMENTE

 1. alimente de bază : fructe, legume, nuci, semințe,alge, germeni,ierburi (cea de grâu)
 2. super-alimente: au mai mult de 2 proprietăți unice fiind considerate o combinație între o plantă medicinală și un aliment de bază. De exemplu, goji este o sursă completă de proteine, un stimulator imunitar, are efect puternic de regenerare și conține peste 20 de minerale.
 3. plante medicinale.

Dintre aceste 3 categorii, super-alimentele au o mare importanță, pentru că joaca un dublu rol: de alimente de baza și de plante medicinale. Este clasa super-concentrată și bogată în nutrienți. Super-alimentele au capacitatea de a crește energia și forța vitală a organismului, de a îmbunătăți sănătatea, de a curăța și alcaliniza corpul. Ele conțin și depășesc toată nevoia noastră de proteine, vitamine, minerale, gliconutrienti, enzime, coenzime, antioxidanți, aminoacizi esențiali, polizaharide și acizi grași esențiali.

Alimentele de bază sunt foarte importante pentru dieta de zi cu zi, dar ele nu se compară cu densitatea nutrienților care se găsesc în super-alimente, acestea din urmă fiind complementare primei grupe pentru o mai bună nutriție.

Super-alimentele de top

Există destul de multe super-alimente, dar unele dintre ele sunt foarte apreciate. În lista de mai jos găsiți unele din cele mai cunoscute și apreciate super-alimente.

 1. Goji
 2. Cacao
 3. Maca
 4. Produsele apicole (mierea, polenul, propolis)
 5. Spirulina
 6. Algele albastre-verzi
 7. Fitoplanctonul
 8. Aloe Vera
 9. Semințele de cânepă
 10. Nuca de cocos
 11. Chlorella
 12. Cătina

Accesați articolele de mai sus pentru informații detaliate despre fiecare super-aliment de top.

Super-alimentele ajută la tratarea și vindecarea unor boli mai mult sau mai puțin grave cum ar fi : alergii, artrite, astm, ateroscleroză, oboseală cronică, toate tipurile de cancer, depresie, diabet tip 1 și 2, eczeme, fibromialgii, boli cardiovasculare, hepatite, herpes, infecții HIV, insomnii, psoriazis, imunitate scăzută, scleroză multiplă, dereglări ale sistemului nervos, hipoglicemie.

Alte exemple de super-alimente ar fi : spanacul, kale, iarba de grâu, iarba de ovăz, fructele de pădure, noni etc.

Din 2007, comercializarea produselor ca “superfoods” este interzisă în Uniunea Europeană decât dacă sunt însoțite de o mențiune autorizată de sănătate, susținută de cercetare științifică credibilă.

Etichetarea produselor ca super-alimente este considerată a fi și o strategie de marketing ce a dus la creșterea vânzărilor alimentele marcate în acest mod. Din punctul meu de vedere, numind super-alimente produsele ce sunt bogate în nutrienți benefici sănătății noastre, a dus la mărirea conștientizării față de acestea și implicit un consum în creștere.

Dar totuși trebuie să ținem seama și de cei ce vor să prindă trenul superfoods necumpărând bilete ci dorind să profite de bunătatea și credulitatea oamenilor. Informația în ziua de astăzi este foarte prețioasă și este nevoie să ne punem mereu la curent, pentru a putea distinge corect elementele utile de cele inutile.

Cât ține de efectele acestora asupra sănătății umane, există destul de multe studii și efectele lor devin din ce în ce mai recunoscute. Valoarea lor nutritivă și binecunoscutele efecte ale claselor de nutrienți sunt clare și evidente. Controverse există multe, dar cel mai simplu este să vedem adevărul din fața noastră și să înțelegem faptul că mai avem multe de învățat de la mama natură.

Oricât ne dorim noi să separăm și să izolăm substanțele și nutrienții găsiți în plante, pentru a-i studia, în mod natural, aceștia vor dori să comunice și să lucreze împreună așa cum o fac în fructele și plantele create de natură. “Unde sunt doi, puterea crește” – unde mai mulți nutrienți lucrează împreună în mod echilibrat, puterea de vindecare crește.

Dacă dezasamblăm un ceas, vom învăța cum funcționează fiecare parte singură și cum colaborează cu celelalte. În cazul elementelor izolate din plante, de obicei le dezasamblăm dar nu mai știm să le punem la loc cum erau, astfel creăm un compus sau substanță ce are efecte extreme, benefice și negative, în loc să avem un compus echilibrat. Să nu mă înțelegeți greșit, acele substanțe izolate au beneficiile lor, de obicei în cazuri extreme și urgente.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart