Întrebare cheie : De ce nu mai mâncăm carne?

de ce nu mâncăm carne
foto liberă distribuție / pixabay.com
Cuprinsul este închis, pentru a-l deschide apasă pe comutatorul alb din dreapta sus.

De mai bine de un an jumătate mă confrunt cu aceasta întrebare din partea cunoștințelor și mai ales părinților 😮. Am primit atâtea predicții sumbre încât nu le pot număra pe degetele de la 2 mâini. Prima și cea mai tulburătoare : dacă nu o sa mănânci carne o sa mori. Altele m-au făcut să râd sau sa rămân blocată, pur și simplu nu îmi credeam urechilor.

Să enumeram câteva predicții uzuale :

 • o să înnebunesc pentru că ai nevoie de proteină animală
 • o să ți se micșoreze creierul !?
 • nu vei mai gândi corect
 • o să ai multe deficiențe de vitamine, minerale deoarece carnea conține tot ce ai nevoie ?!!
 • carnea îți dă putere și zvâc, o să te usuci pe picioare și nu o sa mai ai energie și vitalitate
 • o să fii slabă moartă
 • o să mori repede

Ce să mai, am avut de îndurat multe de genul acesta. Este foarte greu de răspuns când omul cu care vorbești este categoric în ceea ce crede și nu mai vrea să audă altceva.

Se pare că unii oamenii au nevoie de foarte multe motive pentru a renunța la ceva anume. Noi nu am avut motive speciale, ci doar dorința de a ne simți bine cu noi înșine și cu corpul nostru. Plus că ne place foarte mult să explorăm alte posibilități de a trăi viața.

Noi nu milităm pentru o hrană fără produse animale în totalitate, aceasta este alegerea fiecăruia ! Ca de fapt și de drept, la sfârșitul anului 2018, după 10 ani de hrană vegană, am adăugat pește și ouă în dieta noastră. Acest articol doar răspunde unor întrebări frecvente ridicând și mai multe întrebări.

Haideți sa vedem ce spun câțiva oameni cunoscuți :

“Carnea nu este altceva decît o concentrare de celule moarte sau agonizante, trăind într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacție. Iar oamenii numesc aceasta hazna alimentație benefică” ~ Robert Morse, naturopat

"Nimic nu va beneficia sănătatea umana și va creste șansele de supraviețuire a vieții pe Pământ mai mult decât o evoluție la dieta vegetariană. " ~ Albert Einstein

"Pune un copil în pătuț cu un iepuraș și un mar. Dacă mănâncă iepurașul și se joaca cu mărul .... O să îți cumpăr o mașină nouă !!!" ~ Harvey Diamond

"Omul este singurul animal care poate rămâne prieten cu victimele pe care intenționează să le mănânce .. până le mănâncă." ~ Samuel Butler, Note-Books, 1912

"Dacă măcelăriile ar avea ziduri din sticlă toți ar fi vegetarieni."  ~ Paul McCartney

"Industria cârnii a contribuit la mai multe morți în America decât toate războaiele adunate din acest secol, toate dezastrele naturale și toate accidentele de mașină adunate ! Dacă carnea este ideea ta de "mâncare adevărată pentru oameni adevărați" atunci ar trebui să stai foarte aproape de un spital adevărat."  ~ Neal Barnard

"Animalele sunt prietenii mei, iar eu nu îmi mănânc prietenii."  ~ George Bernard Shaw

"Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți " (de când e lumea , Iisus) - aproapele se refera la toate ființele pământului, inclusiv planeta Pământ care este și ea o ființă.

Sunt foarte dure aceste afirmații dar dau mult de gândit. Ce îmi dă acum de gândit este gradul de sentimente puternic destabilizante din aceste afirmații, deși adevărate dintr-un anumit punct de vedere. Le-am adăugat pentru a vedea cum se văd lucrurile și din aceste puncte de vedere.

Are corpul nostru nevoie de carne ?

Aici nu este vorba de viu sau mort ci de folositor pentru corpul nostru sau nu. De-asemenea, cantitatea și calitatea contează foarte mult, de aceea vă recomand să vă oferiți sursele cele mai bune de hrană și să susțineți agricultura organică și cea curată.

Se spune ca dacă nu mănânci carne nu ai toate vitaminele, mineralele, proteinele necesare corpului tău. Vă rog să fiți un pic atenți și să vă uitați în jurul vostru înainte să spuneți așa ceva. Există vreun om din ziua de azi care trăiește și mănâncă "normal" și nu are carențe de vitamine și minerale ?!  Ce exemplu putem lua de la toată populația bolnava care mănâncă "sănătos" ?

Dragele animale din ziua de azi sunt majoritatea tratate oribil și nu văd cum ne putem noi aștepta la a fi tratați de ele într-un alt mod decât oribil ! Apare cu totul alt efect, atunci când le consumăm, dacă ele sunt tratate cu iubire și respect. Dacă noi le oferim mai multe și ele ne vor oferi mai multe, din punct de vedere al conținutului nutritiv.

Dacă este sa ne gândim la schița ADN, noi împărțim și 70% - 80% material genetic cu un copac ! Nu prea are rost să ne tot comparăm, pentru că organismul nostru este unic, funcționează în mod unic și este punctul culminant al evoluției. De ce ar trebui să credem că este mai fragil decât corpul oricărei alte ființe de pe Pământ ?

Oamenii de azi mănâncă în frica minutului următor, de parcă se simt mereu atacați și în război. Și acest lucru este pus mereu în balanță, cu întrebarea "și ce faci dacă e război și nu avem acces decât la puține resurse ?", sau "ce faci dacă trebuie să stăm în pădure ?". În primul rând nu suntem în război, și în al doilea rând probabil că nu vă mai aduceți aminte dar în acele situații carnea și produsele aferente sunt mai dificil de găsit decât orezul.

În cazul trăitului în pădure, lucrurile nu sunt iarăși chiar așa de dificile, doar de acolo venim și ne-am descurcat. Iar dacă este necesar să vânăm alte animale, atunci aceasta nu este un circ și o teroare ci un eveniment natural. În acest caz oferim animalului o șansă de a scăpa și o șansă de a fi trăit în naturalețe. Aveți curajul să trăiți la nivelul potențialului vostru, nu la nivelul fricii voastre !

Rolul Proteinelor

Proteinele sunt lanțuri de aminoacizi. Majoritatea aminoacizilor sunt creați de corpul uman, doar 9 trebuie să îi luăm din hrană. Toate proteinele ingerate sunt desfăcute în aminoacizi înainte de a fi absorbite. Pentru a lichefia proteina animală este necesar un mediu acid și o cheltuială mai mare de energie, de aceea se recomandă combinarea unei cantități mici de carne cu una mai mare de legume și verdețuri.

Omul nu are nevoie de proteine în general, ci de aminoacizi ! Iar acești aminoacizi pot fi luați din plante sau din carne, depinde de unde organismul nostru le poate absorbi mai bine.

Pentru a știi mai multe despre proteine vă rog să citiți articolele

De-asemenea, pentru a înțelege mai bine punctul de vedere al veganilor, puteți urmări și filmulețele din secțiunea video a site-ului precum  :

Câteva motive pe scurt

Carnea în exces, de calitate discutabilă, este toxică, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic și acidul sulfuric, formați în procesul de digestie și în metabolismul proteinelor din carne. Acești acizi au o acțiune iritantă și inflamatoare asupra țesuturilor. Pentru a înțelege mai bine acest lucru va rog citiți articolul Toxicologia produselor din carne .

Carnea conține adrenalină și noradrenalină în cantități mari (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane și duce în timp la hipertensiune. Adrenalina în exces provoacă furie, agresivitate și stres celui care consuma carne. Aceasta este prezentă și afectează atunci când animalul suferă în mod constant o teroare în creșterea și sacrificarea lui.

Consumul de carne în exces, de calitate proastă, elimina calciul și fosforul din oase. Aceasta se întâmplă atunci când organismul nu mai poate face față la cantitatea de acizi pe care trebuie să o excrete și folosește elemente alcaline ale corpului pentru a se proteja și pentru a alcaliniza mediul. Calciul ajunge să fie eliminat prin urină, împreună cu elementele toxice, sau să se compună sub forma de calculi în rinichi.

Carnea în exces poate crește colesterolul ducând la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate și impotentă. Organismul uman nu are nevoie de colesterol din alte parți pentru că și-l produce singur, întotdeauna, exact atunci când este nevoie !

Proteinele animale în exces, ne-eliminate din intestine la timp, pot încetini digestia și cauza constipație.

Creșterea animalelor se face în condiții dezumanizante, în spații închise, lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de creștere, hrănite cu furaje pline de pesticide și erbicide, cu concentrate făcute din faină de oase și resturi de la alte animale, fiind bolnave, cel mai adesea. Sunt maltratate și ucise apoi cu cruzime.

Animalele sunt hrănite cu un amestec de furaje și carne tocată, provenita de la vaci, porci, găini bolnave fiind private astfel de hrana lor naturală. Ce ne facem nouă se pare că facem și animalelor, le privăm de hrana lor naturală, le îmbolnăvim și le tratăm cu cruzime.

Creșterea industriala a animalelor consuma foarte multe resurse și este industria care poluează cel mai mult de pe glob. În loc să se planteze grâne și plante pentru a hrăni oamenii, se plantează de 4-5 ori mai multe pentru a hrăni animalele pe care le mănâncă oamenii.

Acestea sunt câteva semne de întrebare ridicate. Experimentați și cautați sa va faceți propria părere.



Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Fotografia cu pisici este cea mai potrivita pentru a demonstra decaderea la care a ajuns rasa umana in goana dupa placere, dominatie/suprematie, pana la urma umplerea burtilor nesatule. Ma uit in supermarketuri cum le sticlesc ochii de satisfactie cumparatorilor de carne, mezeluri, mici, etc.
  Romanii au devenit sclavii unei societati de consum bolnave, care duce incet-incet la falimentul tarii. Amintesc numai de milioanele de romani bolnavi de cancer, diabet, alergii, boli de inima, ficat, pancreas, spitalele pline, cheltuieli de miliarde pentru sistemul de sanatate in fiecare an. Chiar nu analizeaza nimeni din cei responsabili situatia si perspectivele sumbre? Stiu ca marii producatori farmaceutici, multinationalele din industria chimico-alilmentara, producatori de ingrasaminte si pesticide, toti fac lobby pentru a se ignora raul ce ni-l aduc, dar trebuie ca CINEVA SA IA O DECIZIE RADICALA! Omul simplu, neinformat sau prea aplecat spre poftele trupesti nu va fi in stare sa ia singur decizia de a isi face lui bine renuntand la alimentele toxice, dar sa se mai gandeasca si la binele planetei.