Cuptorul cu microunde - schimbă iremediabil gustul și textura alimentelor

efectele nocive ale cuptorului cu microunde
foto liberă distribuție / pixabay.com

Foarte puțini oameni și-au pus întrebări legate de cuptoarele cu microunde, cu excepția veșnicilor curioși, despre care mulți spun că sunt „nebuni de legat”. Orice obiecții au fost ignorate. Inițial, cuptoarele cu microunde au fost popularizate în numele eficienței și rapidității. Prepararea hranei devenea incredibil de ușoară, iar farfuriile și mâncarea erau scoase fierbinți din cuptor, doar în câteva minute. Astăzi, ești considerat înapoiat dacă nu ai un cuptor cu microunde. Aceste aparate electrice sunt considerate la ora actuală o necesitate pentru toți oamenii aflați pe fugă, cu un dead-line deasupra capului și în fața ochilor.

Din experiența noastră cu cuptorul cu microunde, pe care l-am folosit câțiva ani vă putem spune următoarele :

  • de câteva ori mi-a explodat cana cu apă sau lichid scoasa din el. (nu m-am ars dar era cât pe ce)
  • am observat că mâncarea încălzită la microunde nu are același gust ca mâncarea încălzită la foc. Nu îl pot descrie pentru că nu seamănă cu nimic altceva, este specific cuptorului cu microunde și nu era plăcut deloc.
  • am observat că mâncarea nu are nici aceeași textură, de exemplu  carnea(pe care o consumam atunci) ieșea de la microunde apoasă și molatica (un pic terciuită cum spuneam eu) și cu un un gust diferit
  • de 2 ori a explodat mâncarea în el, de obicei cea care avea mult sos lichid. Trebuia să o strâng de pe pereții lui și mai era și greu de spălat

După ceva timp nu l-am mai folosit, pentru că nu suportam gustul și textura pe care o dădea mâncării.

Căutând, am găsit și studii care explică cum funcționează cuptorul cu microunde și de ce se strica gustul.

CUM FUNCȚIONEAZĂ CUPTORUL CU MICROUNDE ?

Microundele electromagnetice supun moleculele alimentelor la o vibrație foarte puternică, de miliarde de ori pe secundă, iar acestea se încălzesc prin frecare. Dar, în acest proces de frecare, moleculele se pot altera, deforma sau rupe și apar compuși noi, așa-zisele „componente radiolitice”, care nu se găsesc în natură. Prin procesul de vibrație vitaminele se distrug, apa se scoate din celule, iar proteinele își schimbă compoziția. Un principiu elementar al medicinei spune că dacă ingerăm substanțe necunoscute organismului și, mai ales, substanțe inexistente în natură, ne facem rău nu bine.

Magnetronul este un dispozitiv electromagnetic care generează un câmp electromagnetic de foarte mare putere. Exact acest magnetron este cheia funcționarii cuptorului cu microunde. Becurile puse în apropierea acestui dispozitiv se aprind, la fel ca și cum ar fi în apropierea liniilor de înaltă tensiune.

De ce doar moleculele de apă și materiale conducătoare de electricitate (cum ar fi metalele) se "freacă" unele de altele și se încălzesc, iar altele, cum ar fi aerul, nu se "freacă" ? Explicația fenomenului nu este corectă (cea cu frecarea moleculelor datorită microundelor). Microundele sunt unde radio de înaltă frecvență, adică unde electromagnetice. Acestea au o componentă electrică și una magnetică: energia electrică se transforma în energie magnetica și invers, din aproape în aproape, realizându-se propagarea (cu viteza luminii) a câmpului dublu, electromagnetic.

Când componenta magnetică variabila ca intensitate intersectează un mediu conducător de electricitate (o bucată de metal), se induce în acesta un curent electric. Curentul indus este scurtcircuitat de bucata de metal și poate ajunge la valori mari, producând încălzirea materialului. Acest fenomen există și la frecvențe mici, să zicem la 50 hertzi, cât avem la rețeaua electrică de acasă și din această cauza miezurile transformatoarelor se fac din tole izolate între ele. Dacă s-ar face din fier masiv, curenții induși în miez ar avea valori foarte mari și l-ar încălzi până ar lua foc bobina din jurul miezului.

În cazul în care curentul electric este produs într-un mediu conducător de electricitate lichid (soluții care conțin acizi, baze sau săruri) cum sunt cele din celulele sau moleculele substanțelor organice din mâncare, apar fenomene de descompunere electrochimică. Descompunerea moleculelor conduce la apariția de noi substanțe care pot fi nocive pentru om. În aceasta descompunere necontrolată a substanțelor constă efectul periculos al microundelor asupra alimentelor.

Este de menționat, de-asemenea, că din anul 1976, în Rusia ( fosta Uniune Sovietica ) cuptoarele cu microunde au fost interzise, din cauza consecințelor negative ale acestora asupra sănătății. Interzicerea cuptoarelor cu microunde în Uniunea Sovietică, prin lege, în 1976, a fost privită de mulți ca având mai degrabă substrat politico-propagandistic. Savanții sovietici constataseră că expunerea la microunde scade semnificativ capacitatea câtorva vitamine de a fi absorbite de organismul uman, accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor și reduce procesul metabolic în cazul alcaloizilor, glucozelor și galactozelor. Evident, în toată lumea liberă s-a considerat că este vorba despre un soi de lege împotriva “cuptorului capitalist”.

În 1991 însă, doctorul elvețian Hans Ulrich Hertel a realizat, împreună cu un colectiv de la Universitatea din Lausanne, un studiu care demonstra clar că mâncarea gătită sau încălzită la microunde prezintă riscuri mult mai mari pentru sănătate decât mâncarea gătită prin metodele tradiționale. Studiul s-a bazat pe două eșantioane de voluntari, iar analizele făcute pe lotul hrănit cu mâncare preparată la microunde au indicat scăderi ale valorilor hemoglobinei și limfocitelor.

Reacția comercianților de aparatură electrocasnică a fost fulgerătoare: Asociația Elvețiană a Dealerilor de electro-aparatură (FEA) l-a dat în judecată pe Hertel în 1992, obținând condamnarea sa în 1993 pentru „afectarea comerțului” și împiedicându-l să-și mai publice rezultatele studiului. Doctorul a trebuit să ajungă până la CEDO pentru a-și apăra cercetările și, după cinci ani de luptă, a obținut o sentință prin care statul elvețian era obligat să-i plătească compensații.

Cea mai recentă lovitură pentru afacerea cu microunde a venit în 2003, când un studiu guvernamental spaniol elaborat la Murcia a demonstrat că legumele și fructele preparate la microunde pierd în proporție de 97% substanțele care contribuie la reducerea incidenței bolilor coronariene. Efectele asupra pieței cuptoarelor cu microunde au fost însă modeste. Firma chinezească Galanz, cel mai mare producător mondial, cu o cotă de piaţă de circa 40%, produce anual circa 15 milioane de cuptoare cu microunde.

EFECTELE MICROUNDELOR

Mâncarea gătită la microunde este schimbată la nivel molecular în mod iremediabil. Ea trebuie evitată cu orice preț, căci are efecte NEGATIVE asupra câmpurilor energetice ale corpului. Pe scurt, efectele sale sunt exact cele OPUSE remediilor homeopatice folosite pentru a vindeca corpurile bolnave. Evitarea cuptoarelor cu microunde este un proces simplu, care ne stă la îndemână; de aceea, ar trebui să ne folosim de acest drept, în beneficiul sănătății noastre !

Cuptoarele cu microunde sunt periculoase chiar pentru adulții și copiii care se află în aceeaşi cameră cu ele, căci IRADIAZĂ sistemul imunitar. De aceea se spune că nu e bine să deschizi cuptorul în timp ce funcționează, ci trebuie să aștepți să se oprească. Energia microundelor distruge enzimele din alimente prin modificarea structurii lor moleculare. Aceste aparate produc o energie cu frecvențe nocive, incompatibile cu ființele vii. Ori de câte ori o ființă sănătoasă este expusă unei energii cu o frecvență incompatibilă cu ea,aceasta se îmbolnăvește sub-clinic şi începe să sufere de diferite simptome descrise uneori drept „sindromuri”.

Orice energii de acest fel accelerează procesul de îmbătrânire prin modificarea structurii enzimelor corpului. Enzimele sunt niște substanțe care fac posibilă viața ! În starea lor naturală, enzimele din alimente conțin o energie orientată către dreapta. Corpul le folosește pentru a-și clădi şi pentru a-și repara propriile țesuturi. Când aceste molecule vii sunt iradiate prin microunde, ele se ard și devin inutile. În consecință ,reacțiile biochimice nu se mai produc, iar îmbătrânirea este accelerată.

Microundele sunt generate de curentul alternativ și inversează polaritatea moleculelor de apa de un milion de ori pe secunda sau mai mult. Molecula de apă, învârtită de un milion de ori pe secundă, se freacă de molecula adiacentă și, din lucrul mecanic al frecării lor se degaja căldură. S-a demonstrat științific faptul că moleculele astfel tratate suferă modificări ale izomerismului structural și devin și toxice. Din fericire, soarele emite radiații cu lungime de undă mare, curent continuu, altfel nu apărea viața pe terra.

Molecula de apă, ca să se încălzească un grad, se freacă de zeci de milioane de ori de moleculele adiacente. Pe lângă asta, celulele organice vii respiră (acelea din sandvișul cu salata și roșie, de exemplu). Studii științifice au arătat că în timpul acestui tratament, celulele trec de la respirație aerobă (consumatoare de oxigen și producătoare de apă și dioxid de carbon) la respirație anaeroba (producătoare de monoxid de carbon și peroxid de hidrogen) din cauza distrugerii epiteliului, ambii produși otrăvitori.

În cel mai rău caz substanțele modificate prin încălzirea la microunde pot fi sterile din punct de vedere al valorii nutritive. Poate în cel mai fericit caz. Dacă prin încălzirea se modifica geometria moleculelor complexe de glucide, proteine etc. și se obțin alți izomeri geometrici atunci e grav. A se vedea cum e cu sinteza acestor substanțe complexe polifuncționale. Pe baza informațiilor conținute în acizii nucleici din celule se sintetizează doar anumiți izomeri optici ai unei substanțe. Un alt izomer optic sau geometric al aceleiași substanțe este de cele mai multe ori destul de toxic și de periculos. Asa ca folosirea cuptorului cu microunde este periculoasă.

Omul mănâncă pentru a introduce în organism substanțele necesare susținerii și desfășurării vieții, substanțe de care organismul are nevoie ca să trăiască. Dar dacă modificați sau distrugeți substanțele cu ajutorul microundelor, atunci sa știți că nu aduceți în voi substanțe hrănitoare. Biofizica arată că microundele desfac legăturile peptidice sau afectează proteinele.

Două secunde

Mâncarea gătită timp de numai două secunde într-un cuptor cu microunde se schimbă iremediabil. Organismul care o ingerează este forțat să prelucreze și să neutralizeze aceste molecule energetice ciudate, înainte de a putea trece din nou la acele procese legate de viață și sănătate.

Toate cuptoarele cu microunde emană în jurul lor un câmp energetic, în pofida opiniilor contrare ale experților. Orice mașinărie electrică are un câmp electro-magnetic. Evident, energia microundelor este invizibilă și modifică frecvența energiei umane tot într-un univers invizibil. Atunci când mâncați alimente gătite la un cuptor cu microunde sau când beți apă iradiată cu microunde, se poate spune că „alimentele” ingerate mai degrabă ne golesc de rezervele energetice pe care le avem, slăbindu-ne.

Sângele iradiat cu microunde

ENERGIA microundelor distruge structura moleculară a apei, transformând această substanță care ar trebui să fie dătătoare de viață în ceva care se opune vieții. Apa iradiată cu microunde denaturează enzimele din sânge, care este alcătuit el însuși într-o proporție de 90% din apă. În plus, tensionează sistemul imunitar prin intermediul lichidelor limfatice.

Există rapoarte ale unui spital din Oklahoma în care o soră medicală obișnuia să încălzească sângele la un cuptor cu microunde. Pacienții cărora li s-a administrat acest sânge au murit ! Sângele este o substanță vie. Doar două secunde într-un cuptor cu microunde sunt suficiente pentru a distruge viața din sânge.

S-au făcut numeroase cercetări asupra acestor procese și, multi cercetători arată în studiile lor că în urma consumării alimentelor procesate în cuptorul cu microunde scade hemoglobina din sânge, crește numărul leucocitelor, este afectată structura proteinelor și crește colesterolul „rău”.  A existat și cazul unei familii care a cerut și a primit daune importante în urma decesului unei rude, căreia i s-a făcut o transfuzie cu sânge încălzit la microunde, în urma căreia a decedat ( este de neînțeles cum niște cadre medicale nu știau despre prefacerile pe care le putea suferi sângele respectiv ! ). De-asemenea, nu este indicat ca biberonul cu laptele copiilor să fie încălzit la microunde, acest lucru fiind chiar periculos pentru sănătatea micuților.

Polițiștii și Sindromul Tunelului lui Carpal

Există destule procese intentate de polițiști care au filat mașinile prin RADAR. Din păcate,nimeni nu le-a spus că aceste aparate cu microunde sunt cancerigene. Alte rezultate previzibile ale expunerii la microunde sunt cataracta ochilor, afecțiunile încheieturilor și tulburările țesuturilor conjunctive.

Sindromul Tunelului lui Carpal (STC) este o problemă foarte gravă care afectează zeci de mii de oameni. Principala cauză este considerată în mod oficial activitatea repetitivă. În realitate, ori de câte ori cineva lucrează într-un mediu cu microunde, problema tinde să se acutizeze dramatic. De aceea, sindromul apare îndeosebi la vânzătorii din marile supermarketuri care citesc prețurile produselor cu aparate de citire a codurilor de bară sau la cei care lucrează foarte mult la calculator – pe scurt, la oamenii care sunt expuși unei energii reduse, dar continue, a microundelor.

Microundele afectează fibrele nervoase şi țesuturile conjunctive (ligamente, tendoane, mușchi și cartilagii). Unii oameni sunt mai afectaţi din cauza lor decât alții, iar unii capătă „sindromuri” care nici nu au nume încă. Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze sunt efectele PE TERMEN LUNG ale microundelor. Cele pe termen scurt sunt greu de măsurat și le asigură experților o acoperire.

Terminalele calculatoarelor

Se spun foarte puține lucruri despre problemele pe care le generează calculatoarele, cu excepția oboselii la nivelul ochilor. Nu ați remarcat însă niciodată cum vă simțiți după ce ați stat mai multe ore în faţa unui monitor? Obosit(ă) ! Poate ar fi mai corect spus: golit de energie. Cei care lucrează mult la calculator suferă frecvent de sindromul tunelului lui Carpal și de afecțiuni ale sistemului imunitar.

Filtrele pentru ecran ajută în ceea ce privește luminozitatea, dar NU blochează câmpul energetic propriu-zis. La fel ca și în cazul microundelor, nu toată lumea experimentează aceleaşi probleme în urma expunerii la câmpurile energetice ale curenților alternativi – cel puțin nu de la bun început. Pentru cei mai mulţi oameni,efectele sunt aparent lente, căci se manifestă la nivel  subtil. Procesul de degenerare se produce discret și lent – sub acoperire – până când boala își face simțită prezența. Între timp, activitatea organelor vitale slăbește.

Telefoanele mobile sunt emițătoare de microunde (unde radio pe 900 sau 1800 megahertzi), dar au puteri mici de circa 2 watzi și nu produc încingerea neuronilor din creier când le ținem la ureche. Totuși, chiar dacă nu ni se încinge creierul când vorbim la telefon, în interiorul celulelor se pot induce curenți care să producă fenomene electrochimice, alterarea celulelor din creier. În plus, fierul din sânge se poate magnetiza, iar hemoglobina se poate orienta după anumite direcții la nivel molecular.

Experiment pe care-l puteți face singuri :

Puneți semințe de plante (grâu, fasole, etc), în doua ghivece. În aceste ghivece puteți folosi în loc de pământ - vată, sau alt material pe care să puneți semințele, fără să le înecați în apă și fără să stea uscate. Vata permite observarea mult mai bună a fenomenelor. Unul dintre ghivece va fi udat cu apă obișnuită, iar celalalt DOAR cu apă din aceeași sursă ca și primul, dar care a fost mai întâi ținută în cuptorul cu microunde, și apoi lăsată să se răcească la temperatura camerei.

Rezultatele testului sunt uimitoare și se va constata faptul că semințele care au fost udate doar cu apa de la microunde, în marea lor majoritate, nu vor crește aproape deloc și, de fapt, multe dintre ele nici nu vor încolți.

Lista cu referințe articol este închisă, pentru a deschide apasă pe comutatorul alb din dreapta sus.
  1.  http://www.infoterapii.ro/modules/news/article.php?storyid=156
  2. Cum Poate Fi Inversat Procesul de Îmbătrânire - John Thomas


Anunțuri publicitare
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 243 de Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez un stil de viață sănătos pentru corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

8 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Buna ziua, acum am descoperit acest blog si nu ma mai pot opri din citit, sunt foarte multe informatii utile; felicitari pentru tot ceea ce faceti si succes!

    Magda

  2. felicitari pt blog. este impresionant. este deja camaradul meu de fiecare zi.
    la sfarsitul acestui articol se mentineaza ca sursa cartea lui John Thomas.
    am citit cartea pe nerasuflate in ac week-end.
    dar cum pot gasi de exp. produsele din yucca (DiSorb Aid, R/HCI sau Yucca Blend.)? cum sa inteleg termenul "racemizare" ?
    chiar caut o solutie salvatoare pt un buget restrans.
    va multumesc

    • Multumim frumos pentru parerea exprimata :) Conteaza mult pentru noi ! Produsele de care se vb in carte nu le-am gasit nici noi , cautandu-le pe internet. Am ajuns la concuzia ca sunt produse si oferite de cel care a scris cartea, si probabil se gasesc doar acolo. Produse pe baza de Yucca am gasit si pe aici, la magazinele online, ca de exemplu aici. In functie de ce aveti nevoie sunt mai multe produse pe baza de yucca din care puteti alege. Disorb Aid este un adjuvant in digestie, ca inlocuitor puteti gasi amestecuri de plante care ajuta la digestie sau suplimente enzimatice, care de asemenea ajuta la absorbtia alimentelor. Din cate am inteles eu, "racemizarea" energizeaza mineralele sau moleculele respective, astfel incat sa fie mai active si mai puternice si utile din punct de vedere biologic si energetic. Mineralele sau extractele din plante, fiind doar anumite substante din plante si nu planta intreaga, nu mai au aceeasi potenta energetica(utilitate si viata) si nu isi ofera beneficiile la maxim.Energizandu-le devin foarte active din punct de vedere biologic, producând aproape instantaneu beneficii maxime. Probabil anul viitor vom oferi spre vanzare si minerale si complexuri de plante energizate. Te imbratisez, Elena

    • multumec pt raspuns.
      (ce ma amuza e ca la mine in curte creste tare frumos vara,yucca.
      ....oare sa incerc sa o mananc?)

    • Noi am mancat yucca atunci cand am fost in Peru, anul trecut, fiarta ce-i drept, ca nu gaseam altfel. Era buna si dulceaga. Sunt curioasa ce gust o avea cruda :). Sa ne spui si noua cum este, daca o incerci cruda .