Beneficii Chlorella: ideală pentru curățarea de metale grele și susținerea sistemului imunitar

beneficii chlorella

Chlorella este o alga unicelulară, formată dintr-un nucleu și o cantitate considerabilă de clorofilă, un nutrient vital pentru sănătatea corpurilor noastre. Chlorella este un aliment complet : bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași esențiali, polizaharide. Chlorella sprijină funcția cerebrală, a ficatului, îmbunătățește digestia și defecația, ajută în regenerarea corpului, detoxifierea corpului, protejează împotriva radiațiilor, ajută la pierderea în greutate, fortifică sistemul imunitar și accelerează procesul de vindecare. Documentația științifică a arătat că intervine și în reducerea simptomelor din cancer, diabet,hipoglicemie, artrită, candida, pancreatită, ciroză hepatică, hepatită, ulcer peptic, infecții virale și bacteriene, anemii și multiplă scleroză.

Numele de Chlorella vine de la cantitatea bogată de clorofilă pe care o posedă. Chlorella conține mai multă clorofilă per gram decât orice alta plantă. Clorofila este una dintre substanțele importante în “întinerirea” sângelui și curățarea ficatului și a sistemului digestiv.

CONȚINUT NUTRITIV

Acest tabel enumeră cele mai importante componente din Chlorella, dar nu sunt singurele.

Chlorella are 420 Kcal la 100 g.

Nutrientgramaj per 100g
 Apă 3g
 Proteine 66g
 Fibre 3g
 Clorofilă 3g
 C.G.F 14g
 Lipide 11g
 Glucide 17g
 Potasiu 864mg
 Magneziu 308mg
Carotenoizi155mg
Calciu125mg
Fier160mg
Vitamina A40200 u.i
Vitamina E17,2mg
Vitamina B11,03mg
Vitamina B24,93mg
Vitamina B62,23mg
Vitamina B123,3 ug
Vitamina C91mg

BENEFICII CHLORELLA

Curăță organismul de metale grele, toxine și sprijină funcția optima a ficatului

Chlorella este considerată a fi un agent detoxifiant de clasa I, capabil să înlăture alcoolul din ficat și/sau metale grele, pesticide, erbicide, policlorbifenili din țesuturile corpului. Studiile au arătat că, în Japonia, țara afectată după catastrofa nucleara de la Hiroshima și Nagasaki s-a folosit cu succes chlorella în îndepărtarea metalelor grele. Chlorella a fost administrată cate 8g zilnic și s-a observat detoxifierea organismului de cadmiu, plumb și de uraniu. Studii din America și Europa au arătat că este utilă și în detoxifierea cu arsenic, mercur, DDT, plumb.

În acest studiu pe șoareci, s-a observat cum administrarea de chlorella crește viteza de eliminare a mercurului de la nivelul creierului și rinichilor, fără a influența metabolismul altor substanțe2.

Clorofila sprijină funcționarea optimă și detoxifierea ficatului. Luata în doze de 4-6 g înainte de consumarea alcoolului, reduce rata de suicid cu 96%. Chlorella absoarbe toxinele din intestine și, combinată cu modificarea florei bacteriene din intestine, este capabilă să ajute în constipații cronice și în eliberarea gazului intestinal.

Detoxifierea de metale grele din sânge durează intre 3 și 6 luni, asta depinzând de cantitatea de chlorella consumată.

Protejează față de radiații nocive

Câteva studii efectuat de Institutul de Biofizică din 1989 la Academia de Științe din Cehoslovacia a demonstrat că Chlorella crește în mod eficient producția de celule stem din măduvă osoasă și splină și că a contribuit foarte mult la îmbunătățirea ratei de supraviețuire la șoarecii iradiați cu o doză letală de radiații gamma radioactive3,4.

Ajută în reducerea greutății și în tratamentul diabetului

Un studiu realizat în Japonia a studiat efectele administrării de Chlorella asupra subiecților cu probleme de dietă și stil de viață. Pentru a clarifica efectele fiziologice ale aportului de Chlorella asupra subiecților cu factori de risc ridicat pentru bolile legate de stilul de viață, s-au efectuat teste cu Chlorella pe 17 subiecți cu factori de risc înalt pentru bolile legate de stilul de viață și 17 subiecți sănătoși într-o perioadă de 16 săptămâni, cu o perioadă de post-observare de 4 săptămâni. În acest timp s-au efectuat teste biochimice de sânge și astfel s-au analizat efectele tratamentului, înainte și după administrare. S-a confirmat că în ambele grupuri, aportul de Chlorella a dus la reducerea semnificativă a procentului de grăsimi corporale, a colesterolului total al serului și a nivelurilor de glucoză din sânge5.

Fortifica sistemul imunitar și reîntinerește organismul

Chlorella aduce îmbunătățiri semnificative bolnavilor cu sisteme imunitare afectate de boli cronice sau de tratamente chimioterapice. Chlorella accelerează recuperarea celulelor sistemului imunitar și restaurează populația de celule albe mature din sânge. Acest super-aliment conține pigmentul ficocianina, care ajuta organismul în producerea de celule stem, asa cum am văzut și la algele albastre verzi și la spirulina. Din  aceste celule stem se formează celulele albe.

Sprijină sistemul imunitar în combaterea bacteriilor, virusurilor și bolilor de nutriție

Studiile au demonstrat că, chlorella poate crește rezistența la infecții virale și are capacitatea de a combate bacteriile8. De exemplu : Citomegalovirus (CMV) este un virus de tip herpetic care poate provoca îmbolnăviri grave la persoanele tratate  cu medicație imuno-supresoare. Șoarecii tratați cu extract de Chlorella la care li s-au introdus CMV au supraviețuit unor doze letale. Extractul de Chlorella a scăzut capacitatea de replicare a virusului în organe cu 58-65%. Extractul a crescut activitatea gamma interferonului, care stimulează celulele natural T killer de a ataca virusul9.

În cazul Listeriei mono-citogene, rata de supraviețuire crește cu 20-25% la persoanele care au luat chlorella, față de cei care nu au luat.

Factorul de creștere Chlorella

O altă proprietate uimitoare la chlorella este “Factorul de Creștere Chlorella” (FCC). Chlorella se înmulțește de 4 ori la fiecare  24 ore, înmulțindu-se mai rapid decât orice alta plantă cultivată de om. Când Chlorella este ingerată de corpul uman, mărește rata de reconstrucție și vindecare a țesuturilor, multiplică rata de creștere a lactobacilului din intestine, fortifică rapid sistemul imunitar și luptă împotriva radicalilor liberi. Chlorella ajuta la reconstrucția țesutului nervos lezat și este un excelent supliment în tratarea bolilor degenerative precum Alzheimer sau Parkinson.

Bogata sursa de ARN

Chlorella este alimentul cu cea mai bogata sursa de ARN, având 10% ARN.

Bună sursă de enzime

Chlorella conține enzime ca clorofilaza și pepsina, care sunt 2 enzime digestive. Chlorella care este congelata/uscata sau pasteurizată poate să nu mai conțină aceste enzime. Luată în timpul meselor Chlorella ajută la susținerea funcțiilor digestive de asimilare și utilizare nutrienți.

Conținut ridicat de proteine

Conținând aproape 60% proteine pure digerabile, Chlorella este una dintre cele mai importante surse de proteine.

Sursă bogată de vitamine și minerale

Chlorella este un aliment complet – conține vitaminele C și E, tot complexul de vitamine B, aminoacizi, acid folic, beta-caroten, lizina și iodina. Este bogată și în fier și calciu. O lingură de Chlorella aduce aportul a 320 % din Doza zilnica recomandata de Fier și 120% din DZR de Calciu.

Cum se consumă Chlorella ?

Deși este aproape imposibil să consumam multă Chlorella, cel mai bine este să o introducem gradat în dieta noastră, pentru a permite organismului să se adapteze la puternicele ei efecte regenerative, în special pentru sistemul digestiv și intestinal.

3 g pe zi este o doză buna de mentenanță, cu această cantitate nu vei simți efecte semnificative, dar corpul va obține mulți dintre nutrienți pentru o funcționare adecvată, precum aminoacizi, minerale vitale, vitamine, carbohidrați și enzime.

O persoană care ia Chlorella, pentru o detoxifiere de Mercur, va trebui să ia o doză de 5-7 g pe zi. Aceasta doză este destul de comună, iar la acest nivel se vor simți schimbări semnificative în digestie, energie, și în sănătate în general. O linguriță de pudră este echivalentul a 5 g.

Mulți oameni nu pot tolera Chlorella, ceea ce poate avea de a face cu o insuficiență de celulază. Dacă nu poți tolera Chlorella ar fi indicat să consumi alte micro-alge (spirulina, algele albastre verzi, fitoplancton marin) sau să adaugi suplimente de enzime digestive cu celulază pentru a ajuta la digestia chlorellei.

[references]

 1. Superfoods – David Wolfe
 2. Uchikawa T, Kumamoto Y, Maruyama I, Kumamoto S, Ando Y, Yasutake A. The enhanced elimination of tissue methylmercury in Parachlorella beijerinckii-fed mice. Journal of Toxicological Sciences. 2011;36(1):121–126. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21297350)
 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2688154
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8176669
 5. Research and Development Department, Sun Chlorella Corporation, Kyoto, Japan (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18800884)
 6. Chlorella Natural Medicinal Algae – Dr. David Steeblock, B.S., M. Sc., D.O
 7. Effects on long-term administration of chlorella preparations on the advancement of aging in humans and laboratory animals. Scientific Reports on Chlorella in Japan, 1992; Silpaque publishing, Inc. Kyoto, Japan.
 8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3511195
 9. Department of Microbiology, Miyazaki Medical College, Japan. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1693753)

[/references]

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

2 comentarii la “Beneficii Chlorella: ideală pentru curățarea de metale grele și susținerea sistemului imunitar”

 1. Interesant articolul, nu stiam exact gramajul necesar, am mai luat dar prea putin 500 mg/zi si nu mereu. Dar ce stiu este ca trebuie cautata cea cu membrana celulara sparta, pentru a putea fi asimilata de organismul uman, altfel nu are mare efect.

  1. Buna ziua,

   Chlorella este o alga excelenta, daca luati din cea de calitate buna. Noi folosim acest tip de Cholrella, si suntem foarte multumiti. Nu trebuie sa fie neaparat cu membrana sparta, ci trebuie sa fie de buna calitate. Am incercat si alte tipuri, inclusiv un soi cu membrana sparta, dar la acesta se vede clar imbunatatirile aduse in corp, imediat, prin testarea cu aparatul de bio-rezonanta. Va recomand cu drag acest tip de produs. O zi frumoasa !

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart