Ce înseamnă pofta de ceva sărat

Sunt multe motive pentru a pofti ceva sărat, și aici nu mă refer la o legumă care are în mod natural minerale, ci la sare adăugată în plus peste preparatele servite.

Dacă doriți să adăugați sare în mâncare, folosiți sare naturală de salină sau sare de mare. Sarea folosită în exces devine un stimulent al gustului de care te poți despărți cu greu. Vă propun să faceți un mic experiment, să nu consumați o săptămână întreagă sare, sau măcar o singură zi. Dacă veți reuși să stați departe de sare o săptămână, veți vedea că atunci când veți adăuga din nou, sare în mâncare, nu veți mai simți nevoia să puneți foarte mult, sau veți avea surpriza să nu mai simțiți aproape deloc nevoia. Acest lucru se întâmplă doar dacă nu aveți o nevoie acută de minerale în corpul dumneavoastră.

Pofta de sare se poate satisface și cu anumite condimente, care aduc preparatelor un plus de minerale. Cel mai bine este să adăugați sare la sfârșitul preparării mâncării sau la momentul servirii, pentru ca gustul să fie intens.

Unul din cele mai importante motive este o dietă formatoare de acizi și/sau o dietă săraca în minerale și vitamine. Pentru eliminarea elementelor toxice, diluarea lor și apărarea organismului, se consumă din mineralele corpului.

De fapt corpul nostru are nevoie de minerale, nu de sare, ce conține preponderent sodiu și clor. Organismul nostru are nevoie de un complex de minerale și vitamine, care să îi susțină toate funcțiile. Verdețurile și algele aduc un aport mare de nutrienți, și pot satisface această dorință de minerale a corpului.

În următoarele rânduri vă prezint câteva motive pentru care puteți avea poftă de sare în mod excesiv.

1)  Legumele proaspete pe care le consumați nu sunt de calitate bună și au conținut scăzut de minerale, necesare corpului dumneavoastră. De multe ori suntem în acest caz și o soluție este aportul de alimente cu un conținut bogat nutritiv.

2)  Gusturile dumneavoastră sunt denaturate din cauza cantității mari de sare, zahăr, cafea și a altor stimulenți pe care i-ați ingerat până acum. Gusturile se clarifică și se redobândesc prin curățarea sinusurilor, a tractului intestinal și prin renunțarea la dependența mentală de amplificatori artificiali de gust. După un timp de dietă curată veți simți mult mai bine gustul alimentelor și veți putea reduce treptat cantitatea și frecvența folosirii de sare.

3)  Deshidratarea corpului duce la pierderea de minerale și de aici poate veni și pofta de a mânca foarte sărat. Soluția aici este evidentă și anume creșterea consumului de apă filtrată.

4)  Slăbiciuni ale glandelor suprarenale care au rol în absorbția și utilizarea mineralelor. Această afecțiune este de regula însoțită de simptome precum oboseală accentuată, tensiune mica, greutate în a face efort, dificultate în a dormi și în activități care implică mult stres, dificultăți în absorbția de carbohidrați etc.

5) Dereglarea glandelor tiroide/paratiroide care au rol în absorbția și utilizarea calciului. Această slăbiciune este de regulă însoțită cu o predispoziție la a face vânătăi ușor, varice, prolaps-uri diverse, căderea părului, unghii și piele de calitate inferioară.

6) Deficiențe de minerale din cauza dietelor deficitare. Organismul mai poate avea nevoie de minerale în cantitate mai mare, în timpul regenerării și refacerii țesuturilor, chiar dacă dieta are un aport bun de minerale. Necesarul de minerale și vitamine este mai mare acum, din cauza poluării planetei noastre și a modului actual de a ne hrăni, ce creează multe deficiențe.

7) Supra-hidratarea. Când se bea prea multă apă, se forțează corpul pentru eliminarea acesteia și astfel se poate pierde o cantitate mai mare de minerale.

8) Anumite medicamente pot provoca o pofta de săruri din cauza acțiunii lor în interiorul organismului.

Dacă una sau mai multe dintre opțiunile de mai sus vi se aplică, considerați remedierea problemelor pentru a vă re-aduce echilibrul în organism. De obicei această afecțiune se ameliorează prin aportul de alimente cu conținut mare de minerale și alte elemente nutritive, precum verziturile, algele (spirulina, chlorella) și semințele.

Tags:

împărtășește cu ceilalți

Celeste

Sunt pasionată și dedicată muncii de înțelegere a sinelui și a vieții. Instrumentele mele preferate sunt contemplarea, Tarotul, meditațiile sonore și comunicarea cu divinul. Fie ca să ne întâlnim în spațiul dintre cuvinte, unde iubirea devine experiență.

Poate îți plac și acestea

Alătură-te Călătoriei Magice

Primiți notificări despre postări noi, citiri, știri magice și reduceri
10EUR discount la prima comandă

Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.

Primește notificări mai rapide, conectează-te cu mine și comentează postările alăturându-te la grupul de Telegram.

7 comentarii la “Ce înseamnă pofta de ceva sărat”

  1. eu unul consum de felul meu (de aproximativ 20-25 de ani) foarte foarte multa sare… de vreo doi ani, consum exclusiv sare neiodata… de multe ori o consum chiar direct din solnita, cate o lingurita, fara a o asocia cu vreun fel de mancare… imi fac analizele periodic, chiar de 2 ori pe an si pana acum nu am avut nici unul dintre indicatori in afara limitelor normale… nu am probleme cu glandele si mananc echilibrat, de la legume pana la lactate, carne si fructe… nu am probleme cu greutatea, de fapt este constanta intre 69-72 kg de 20 de ani incoace… nu am probleme la efort, deși nu prea fac efort fizic de felul meu, astfel incat corpul meu nu prea se deshidrateaza… consum totusi, cel putin 2 litri de lichid pe zi… nu beau apa plata, ci consum exclusiv carbogazoase… eu unul chiar nu consider ca sarea poate fi daunatoare organismului… cred ca fiecare organism cere ce are nevoie pentru a se auto-regla… tocmai de aceea, nu sunt adeptul unor diete fortate, impotriva naturii… daca organismul cere sare, dati-i sare…

    1. Premonitio, daca tu te consideri sanatos, atunci mergi in continuare pe drumul tau. Dar nu te astepta ca toata lumea sa te urmeze. Din cate spui mai sus imi dau seama ca nu cunosti diferenta intre ce vrea cu adevarat corpul si programarile mintale, problemele organismului, dependentele de anumite alimente, dezinformarea si proasta obisnuinta. Conceptia de “sanatos” este diferita de la om la om, cati oameni sunt atatea intelegeri ale acestui cuvant sunt. Si eu credeam ca sunt sanatoasa, pana cand am reusit, prin experimentare, sa imi dau seama ca, ceea ce credeam eu ca inseamna “sanatos” este total relativ cu gandirea mea de atunci. Nu puteam sa vad altfel, si nu imi inchipuiam ca pot avea mai multa energie, ca pot arata mai bine, ca imi pot simti corpul in moduri in care nici nu imi imaginam ca exista pentru ca nu aveam cu ce sa compar. Despre analize : analizele nu iti garanteaza absolut nimic, o gramada de oameni mor cu analizele perfecte. Noi nu suntem aici ca sa te convingem de ceva anume, ci doar sa impartasim ceea ce experimentam si cunoastem, pentru ca cei care au un drum asemenator cu al nostru sa fie ghidati. Datele din acest articol sunt din experienta noastra si a celorlalti oameni + din studiile facute asupra organismului uman. Mult succes si observatie de sine !

    2. Premonitio,exact asa credeam si eu cu doi ani in urma ,mai exact in jurul datei la care tu ai facut postarea.Numai ca viata/sanatatea mi-a demonstrat contrariul si nu mai tarziu de 28.12.2012 a trebuit sa merg la urgenta,revelionul/trecerea dintre ani,a trebuit sa o fac stand la un geam si privind la artificiile care anuntau intrarea in noul an 2013 .Apoi a urmat cosmarul ,afland ca sufar de o afectiune cronica a ficatului si in final diagnosticat cu “hepatita cronica necunoscuta”.Am avut sansa de a intra pe mana unui medic de inalta clasa si probitate profesionala ,un om cu suflet mare.caruia ii multumesc pentru ca mi-a explicat in posibilitatea (eu o numesc sansa lui Dumnezeu ) ca ficatul se poate regenera ,doar in anumite conditii respectate cu strictete de catre fiecare pacient in parte .Am urmat tratamentul medicamentos si regimul alimentar ,astfel ca am scapat de medicamente (acum iau doar suplimente ).Toata aceasta poveste, ma calauzit si indreptat spre un mod de viata radical schimbat,comparativ modului de viata absolut gresit ,prin care am trecut de-a lungul celor peste 57 de ani .Am inteles (e drept,mai tarziu si datorita imprejurarilor mai sus aratate) faptul ca viata omului este scurtata foarte mult de modul in care se hraneste,odihneste si intelege sa-si protejeze propria persoana .Noi,foarte multe generatii de romani , nu avem educatia unui mod de viata sanatos si ne dam seama(foarte putini dintre noi constientizeaza acest fapt ) de abuzurile alimentare la care expunem propriul organism ,( in cele mai multe cazuri,daca nu chiar in majoritatea ) cand este foarte tarziu.Am inceput sa caut surse credibile din care sa pot invata un stil de viata sanatos,rugandu-ma la Dumnezeu sa-mi arate calea si sa imi lumineze sufletul in acest sens,. Dumnezeu m-a ajutat, si-i multumesc pentru aceasta de cate ori am posibilitatea , sa gasesc in urma cu aproximativ doua luni de zile ,un om cu harul lui Dumnezeu,medic de profesie,care tine prezentari, despre cum sa ne hranim sanatos.Acesta este punctul/momentul in care am luat decizia de a renunta definitiv la consumul tuturor produselor de natura animala si sa continui a ma documenta despre retete alimentare vegetariene .Asa am ajuns pe acest site ,si-i multumesc bunului Dumnezeu pentru ca mi-a calauzit pasii de am ajuns aici ,unde, din fericire, am gasit oameni minunati si cu harul lui Dumnezeu,care ofera dupa foarte multa munca ,cercetare,studiu si nu in ultimul rand experienta pe propriile organisme/corpuri,,alternative la un mod de viata sanatos.Pentru ca noi , aceea care ne hranim inca (din pacate) pastrand “obiceiuri” si/sau “traditii” alimentare vazute in familiile noastre ,(total gresite in opinia mea de acum,dupa ce am citit si am aflat lucruri importante despre alimentatie si nu numai) sa intelegem faptul ca nu mancam sanatos.Tu ai primit un raspuns de la retetecugust,mai mult decat clar , plin de bun simt si respect,eu iti spun direct,continua sa consumi sare in aceleasi cantitati si iti garantez ca prezenta ta fortata in fata medicului nu intarzie prea mult,asta in conditiile in care iti va mai ramane timp si atacul hipertensiv nu va fi atat de brutal incat sa genereze stari incompatibile cu viata .Convingerea de a te hrani sanatos trebuie sa vina din suflet si creier in primul rand si apoi (foarte important) din zona de documentare/studiu individual doar din surse credibile.Din cate am retinut eu,cantitatea zilnica recomnadata de sare este intre 1,5 gr.- 3 gr. maxim/zi pentru o persoana,ori tu o mananci cu lingurita de cate ori simti necesar.Eu sunt convins asupra faptului ca esti dependent de sare si nu realizezi acest fapt.Iti doresc sanatate si te sfatiuesc (daca tii la sanatate si implicit la viata ) incearca sa citesti mai mult despre o alimentatie sanatoasa si apoi sa si o practice.

  2. Daca bifez numerele 4 si 5 din lista, e clar de ce pentru mine mancarea fara sare, pur si simplu nu exista, mananc fructe si legume fara sare, mai ales cand le spal dupa ce vin de la piata, dar daca fac o salata, sau o ciorba sau o mancare, daca nu are sare, se strica in frigider, eu una nu ma ating de ea si nici restul nu sunt mai toleranti, desi ei nu pot bifa punctele 4 si 5 din lista ta!

  3. eu la salate folosesc sos de soia care e sarat de felul lui, iar in rest pun cat de putina sare, insa mi-a luat ceva timp, dupa cum spui sa reduc sarea din mancare.

    1. Da, si sosul de soia este ok, dar de asemenea folosit putin. Si noi mai folosim la preparatele noastre si am observat ca nu are efectul sarii asupra corpului. Mult succes in continuare Alexandra !

    2. aa, nici vorba nu il consum gen sos ci doar ca sa sarez salatele. Mersi si voua la fel.

Lasă un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top