Impresii de la Maratonul de fructe si sucuri - 45 zile (1 iulie - 15 August 2012)

© celestekgodwin.ro

În perioada 1 iulie - 15 August am ținut Maratonul de fructe și sucuri.  Dacă doriți mai multe detalii despre ce înseamnă acest eveniment găsiți în acest articol Maraton de fructe şi sucuri – 45 zile .

La început nu știam dacă vom rezita atâta timp, dar a fost mai ușor decât își putea imagina mintea noastră.  Ego-ul (personalitatea) fiind atașat de ceea ce este vechi și aparent stabil,  simțea frica de necunoscut și amenințarea poftelor pe care el le considera iminente :).  Noi am început să mâncam așa cum scrie în descrierea maratonului, înainte de începerea acestuia, cam cu 2 săptămâni, de aceea nu a fost nimic brusc. Iar în timpul anului am mai făcut acest maraton, din când în când , în perioade de 2 săptămâni. De asemenea am mai efectuat și un post de 5 zile cu suc de portocale cu aproximativ o lună înainte de maraton.

Scopul acestui eveniment a fost să inspiram pe oameni cu un trai simplu și cât mai aproape de natură. Legumele, verdețurile și fructele în starea lor naturală sunt deja preparate de mama natura și sunt un dar, conținând tot ceea ce ne trebuie nouă, oferit cu mare iubire. De aceea focusul a fost pus pe o alimentație cât mai naturalâ, fără amestecuri de multe alimente, fără grăsimi (nuci, uleiuri), boabe (fasole sau mazăre) și cereale. Tot ce nu se poate mânca în stare crudă sau este cât de cât procesat (precum uleiurile) a fost eliminat în perioada maratonului.

Acest maraton a adus, oamenilor care au participat, o nouă relație cu fructele și verdețurile, o nouă percepție a gustului și a mirosului, o nouă stare generală a organismului și mai multă încredere în ei înșiși.

Pentru mine a fost o renaștere în inima naturii, o înțelegere mai profundă a relației noastre cu planeta care ne este mama,  și o noua percepție asupra gustului și mirosului.  Am suferit din când în când de pofte de genul : cartof copt cu usturoi sau salată de vinete sau mâncare de linte etc.  Dar le-am văzut ca încă o oportunitate de a percepe atașamentul meu față de anumite mâncăruri și amintiri față de acestea, și o nouă înțelegere asupra lor. După aproximativ 30 de zile de maraton am început să am un alt tonus și o energie dulce și puternică mi-a cuprins corpul.

Îmi simțeam corpul ușor și foarte simplu de manevrat și o stare de bucurie mă molipsise.  Niciodată nu m-am simțit așa ca atunci, nici măcar când eram copil :), starea de energie era pur și simplu incredibilă pentru mintea mea. După câteva zile în care am simțit constant aceasta stare, s-a mai domolit și stabilizat la un nivel mai sus decât era înainte de maraton. Sunt conștientă că nu poate fi o trecere atât de bruscă la o stare de acest gen, pentru că nu poate fi susținută nici de ego, nici de corp, în condiția în care se află acum. Dar mi-a mărit încrederea în forțele proprii și dorința de a înțelege din ce în ce mai multe.

Efecte notabile pe care le-am observat amândoi în urma acestei cure :

 • miros și gust intensificat
 • ten mai curat și mai fresh, porii largi au început să se închidă
 • tonus și energie mult mai bună, dispare lenea și lipsa de chef și apare dorința de plimbat și exerciții fizice
 • digestie mult îmbunătățită
 • au dispărut durerile pe  care le aveam în partea stângă (intestine)
 • claritate mentala și claritate emoțională, după anumite zile de cercetare interioara instigate de amintiri apărute și de atenția asupra anumitor lucruri pe care le făceam sau gândeam
 • atenție crescută,  pierderea interesului fata de lucruri considerate inutile
 • o altă apreciere a fructelor, verdețurilor și legumelor în starea lor simplă și naturală
 • eliminare de mucus și alte toxine

Sper că v-am inspirat și pe voi să încercați să faceți acest lucru, măcar 10 zile din viața voastră :).

Acum vă las să citiți și alte cuvinte ale celor care au participat la eveniment.

Vă mulțumesc din suflet, tuturor celor care ați fost acolo și ați comunicat, astfel încât să ne încurajam reciproc și să ne ajutam cu idei și informații, spre evoluția fiecăruia. Vă îmbrățișez cu drag pe fiecare dintre voi !

 

Claudiu T.

" Nu am fost 100% strict, doar mi-am continuat dieta 80/10/10, cu mai mult accent pe fructe. Totodată, nu am de gând să mă opresc aici, efectele sunt mult peste așteptări:

 • -vitalitate excepțională, ultima oară când am urcat pe munte n-am simțit deloc oboseală după 7 ore de mers în Făgăraș.
 • -digestie mult îmbunătățită
 • - creșterea imunității
 • - nu am mai avut simptome de rinită alergică
 • - stare de bine interior
 • - dispariția stărilor de somnolenta, lene, lipsa de chef
 • - claritate mentala crescuta, sentimentul de a trai în clipa prezentă
 • - îmbunătățirea vederii, ma gândeam serios să-mi pun ochelari, nu mai e cazul acum

Probabil sunt multe altele, unele pe care pur și simplu nu le observ pt că a fi perfect sănătos, plin de vitalitate, poftă de viață samd a devenit ceva firesc...

Grațiela C.

"S-a încheiat maratonul ? Nu, nu cred, cel puțin nu pentru mine. Întreaga viață este un maraton, diferența este făcută de direcția pe care o iei. Maratonul acesta a fost o experiență unică și de neegalat, cel puțin până acum.

M-a apropiat mai mult de ceea ce Divinul ne-a dăruit din plin : viața !
M-a făcut poate, și sper, mai înțeleaptă,  caci vad altfel viața, mai vibrantă și emoționantă, bogată și iubitoare așa nu o văzusem pana acum.
Și la fel de important, am descoperit ca raw nu înseamnă numai prăjiturele, bomboane, de altfel delicioase și sănătoase.

A manca, cel puțin de acum în colo, înseamnă să te unești cu natura cu aceeași dragoste cu care ți se dăruiește ea, simplu și benevol. Acum am început să iubesc toate fructele și legumele fără discriminare caci, fiecare în parte, este unicat și plămadit cu echilibru de Divinitate. Nimic din ce ne este dăruit nu ne face rău, ci noi, poate prin neștiință ne facem rău.

Trebuie sa recunosc că am încercat să trișez: am făcut pâinici raw, chiar am privit cu jind la o felie de pâine neagră de casă. Ba într-o zi am înmuiat niște caju cu intenția de prepara o cremă.... dar ochii mi-au căzut pe o felie de pepene roșu care, parcă roșise în locul meu, și mi-am dat seama: nu trișam și nu păcăleam pe nimeni altcineva decât pe MINE.

Nu eram la întrecere cu nimeni altcineva decât cu propriile dorințe. Nu vreau să spun că acest maraton a fost un supliciu pentru că atunci renunțam la el, ci vreau să subliniez ca totul trebuie făcut cu placere și liber consimțit. Asta am încercat să înțeleg și să simt pe parcursul celor 45 de zile de mers intens prin gradina plină de verdeață și dulceață. Și, alături de voi, am reușit, și, pentru asta vă mulțumesc!

Nu cred că cel mai important ar fi ceea ce am mâncat ci mai degrabă plăcerea cu care am făcut-o, prietenia care am legat-o cu voi și, nu în ultimul rand, sănătatea și viata pe care le-am simțit vibrând la unison cu corp. Chiar dacă uneori corpul, încă încărcat cu rezidurile unei vieți dezordonate, era mai obosit, sau poate se scutura de aceste deșeuri, nu am renunțat, ba dimpotrivă, eram fericita caci așa îmi răspundea că mă asculta. ... și în acele momente mai adaugăm un avocado, sau chiar câteva semințe de floarea soarelui.

Toată această perioadă a fost perioada simțurilor, caci ele, parca trezite ca prin farmec, au dat năvală peste mine, m-au cucerit și fermecat în aceeași măsură. Am simțit parfumuri și gusturi noi, de parcă până acum nu mai cunoscusem dovlecelul, roșia și nebunaticul și dulcele pepene care m-a cucerit pentru totdeauna.

Și, încă ceva, am mai învățat ceva, ceva cu care eram de acord de foarte mult timp: SIMPLITATEA alegerilor și combinațiilor trebuie să ne călăuzească viața, și din ea face parte și masa noastră cea de toate zilele. O felie de pepene copt nu va fi egalată niciodată de o prăjitura raw, oricât de apetisantă mi se pare, caci mult mai apetisantă este acea felie de pepene rosu, dulce, zemos și parfumat.  O felie de dovlecel nu fi egalată niciodată de orice alta mâncare raw , căci simplitatea lor ne duce către Divinitate, divinitatea din noi.

Și, ca să închei, a fost un maraton numai dacă număram zilele, însă a fost frumos, fără eforturi deosebite și cu cel mai mare succes: acela de a te regăsi, a te (re)descoperi, scormonind cu înfrigurate pe rafturile vieții un sens, și acela este chiar însăși viața, plina, frumoasă, vibrantă și plină de dragoste, căci așa va fi după un asemenea maraton și înconjurat de asemenea buni prieteni, așa cum sunteți voi.
Vă mulțumesc la toți! "

Ioana C.P

"Sunt extrem de recunoscătoare celor care au organizat acest eveniment : fără nicio exagerare, acest maraton m-a ajutat mult în a-mi cunoaște mai bine organismul, pe care îl simt detoxifiat, ajungând să simplific și mai mult alimentația, ca să nu mai spun că am slăbit 2,5 kg, ajungând la greutatea visată, pe care mă voi strădui s-o mențin!

Cu siguranța voi tine în fiece vară acest maraton - și sper s-o fac alături de ceilalți participanți, la care să se alăture cât mai mulţi oameni conștienți de binefacerile unei diete sănătoase și echilibrate. Mulțumesc încă o dată şi aștept evenimentele promise ! Doamne ajută! "

L.M

"Mă simt foarte binevenite! :) Nu am ținut 100% "doar cu fructe și sucuri " dar sunt mulțumita de faptul că m-am străduit. Ce am remarcat- Bun: a scăzut mult pofta de dulce, cu care am /aveam o problemă.  A fost plăcut, ușor și interesant ! Mulțumesc vouă pentru inițiativa, și tuturor celor care au scris aici și altfel m-au ajutat și inspirat.

A. C.

"Si eu am devenit sensibilă la mâncarea gătită. Dar cel mai important lucru, am constatat că aproape mi-au dispărut vergeturile de pe picioare. Pentru mine e cel mai mare cadou pentru că începuseră să mă obsedeze. Sunt sigura că pielea mea își va reveni complet ! Alt tratament nu am făcut, deci doar maratonul poate fi! (poate m-a ajutat și argila, când ma dădeam pe genunchi pentru durere cu ce rămânea întindeam pe vergeturi).

A.P

"Pepene galben...pepene galben...pepene galben...plus afine, mure , prune, mere...cam asta e meniul meu din ultimele zile...mă simt bine, aveam probleme cu digestia, acum se pare că s-au rezolvat, pielea mea începe să aibă o culoare frumoasă, deși nu stau la soare, am mai multa energie...îmi place modul acesta de a ma hrăni și am să-l continui și după terminarea maratonului, adăugând bineînțeles semințele încolțite, nucile și uleiul de măsline.

C.R

"Salut! sunt prezentă, am consumat multe macerate la rece,apă cu lămâie, argilă, sucuri de citrice, fructe,legume. Mi-a fost pofta de usturoi, am încercat întâi crud, m-a iuțit și am combinat cu banana:).

Apoi am descoperit gustul castraveților și am avut o zi plină numai de castraveți, mi-am făcut și supe :) din : morcov, castravete, frunze verzi, usturoi, ardei iute, lămâie și mixate, am trișat cred cu alge nori pe care le-am adăugat în supă. Sunt plină de energie, cred că am și dat ceva jos dar nici nu vreau să mă cântăresc, importantă e starea de bine pe care o am.

Vreau să mulțumesc din toată inima organizatorilor pentru idee dar și pentru încrederea transmisă. Să fim sănătoși și fericiți cu toții."Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Stiu ca e minunat sa faci asta; ca nutritionist (si terapeut) as avea si eu un (mic) comentariu; Elena, 10 zile e grozav sa testezi asa ceva sau o schimbare de dieta in general, chiar si 3 zile, dar nu prea e suficient, e si cam mica perioada pt o detoxifiere mai completa, mai buna. Asa ca eu as merge pe a recomanda cui vrea sa testeze asa ceva sau vegetarianism o perioada de 21 de zile, nu 10 zile, nu 14 sau 15. 21!

  • Buna Dan, desigur 10 zile este cam putin, de aceea am si zis 45 de zile :). Si eu as recomanda macar o luna, desi efecte mai bune sa vad dupa cateva luni bune. Toate cele bune !