Probleme și frici la început de detox ? Citește aici

confuzie frica detox
© celestekgodwin.ro

Întrebările de mai jos sunt tipice majorității persoanelor aflate la o răscruce de drumuri și care au dubii despre ceea ce fac sau ar trebui să facă pentru ei.

De ce mulți dintre noi nu reușesc sa adopte dieta vegană sau crudă, deși au ceva voință ?  De ce pare atât de greu să te simți bine, pe termen lung, mâncând vegan ? De ce unii dintre noi ajung într-un punct în care decid că hrana vegană sau crudă nu le face bine ?

Există multe răspunsuri la aceste întrebări, probabil la fel de multe pe câți oameni există pe această planetă. Eliminând pe acelea care au o sursă medicală evidentă și anumite situații ce necesită o abordare diferită și specială, unul din răspunsurile la aceste întrebări este faptul că nu avem destule cunoștințe despre cum funcționează corpul nostru și de ce reacționează așa la schimbările pe care dorim să le facem, altul este că ne este frică de ceea ce se poate întâmpla, de a ne revizui și schimba stilul de viață și un altul este faptul că subestimăm cât de poluat și intoxicat ne este corpul și astfel subestimăm și nu înțelegem procesul de detoxifiere.

Analogie între corpul nostru și Terra

Ca să ne facem o idee, putem să asociem corpul nostru cu Terra, și să ne gândim că organismul nostru este intoxicat și devastat la fel de mult precum este poluată și intoxicată Terra.  În interiorul său, sunt depuse toxine, medicamente și alți compuși de care nu a avut nevoie, și pot fi acolo de când ne-am născut și nu numai. De-asemenea, trebuie luat în calcul că ne putem naște cu depozite de toxine și cu multe slăbiciuni ale organelor, moștenite de la părinti.

Nu știu dacă ați citit Evanghelia Eseniană a Păcii, dar dacă nu, vă recomand să o citiți. Este o carte cu puține pagini dar cu multe înțelesuri. De-asemenea nu vă cer să le luați pe toate ca atare, ci să citiți printre rânduri, descoperind esența din spatele cuvintelor scrise.

Câteva cuvinte din Evanghelia Eseniana a Păcii :

"Adevărat vă spun că sunteți una cu Mama Pamântească, ea este în voi și voi sunteți în ea. Sângele Mamei voastre Pământești este cel ce cade din nori și curge în râuri; suflarea ei este cea care șoptește în frunzele pădurii și suflă cu vânt puternic dinspre munți; dulce și tare este carnea Mamei noastre Pământești în fructele copacilor; puternice și neclintite sunt oasele ei în gigantele roci și pietre ce stau ca santinelă vremurilor apuse; adevărat una suntem cu Mama noastră și cel ce se atașează de legile mamei sale și mama sa se va atașa de el. Dar va veni o zi când Fiul Omului își va întoarce fața de la Mama sa Pământească și o va trăda, chiar negându-și Mama și dreptul din naștere. Atunci el o va vinde în sclavie, și carnea ei va fi răvășita, sângele ei poluat, și suflarea înnăbușită; el va aduce focul morții în toată împărăția ei, și foamea lui va devora toate darurile ei și va lăsa doar pustiu în locul lor."

"Toate aceste lucruri le va face ignorând Legea, și așa cum un om ce moare încet nu își mai poate mirosi propria duhoare, așa va fi și Fiul Omului orb față de adevăr ; căci așa cum el jefuiește, devastează și distruge pe Mama Pământească, tot așa se jefuiește și se distruge pe el însuși. Căci a fost născut din Mama Pământească și una este cu ea, și tot ceea ce face Mamei Pământești, își face chiar lui însuși."

Găsirea ritmului propriu

Din cauza alimentației, gândirii și simțirii neinspirate, de-a-lungul tractului nostru intestinal, și în pereții lui, apoi în tot corpul, se depun treptat compuși inutili și toxici. Atunci când începem să mâncăm hrană mai curată, cu proprietăți de curățare, aceasta ajunge în tractul nostru intestinal, peste acele toxine depuse, și încearcă să le extragă și să le elimine. Reacția cea mai intensă este cea între plante crude și acești compuși toxici, de aceea mulți dintre noi au probleme dacă încearcă să mănânce mult crud, când vor să își schimbe dieta actuală cu una mai simplă și naturală. Tractul intestinal și tot organismul trebuie curățate treptat, în ritmul fiecăruia dintre noi.

Dacă se face o trecere prea bruscă și radicală la la o alimentație naturală, toxinele scoase la suprafață pot fi în cantitate prea mare, mult mai mult decât organismul poate elimina în acel moment. Imaginați-vă o groapă de gunoi care are o poartă mica. Nu avem cum să scoatem tot gunoiul dintr-o dată, prin acea poartă foarte mică, este imposibil. Groapa de gunoi sunt toxinele depuse în corp iar poarta este desemnată de organele de eliminare ale organismului nostru, și anume rinichi, colon, piele.

Toxinele extrase din locurile unde au fost depuse (grăsime, țesuturi întărite și calcifiate, organe) ajung în sânge și încep să ne intoxice din nou, dacă acestea nu pot fi eliminate la timp. Toxinele aflate în sânge ne pot face să avem un somn neodihnitor, vise urâte, să fim agresivi și violenți sau foarte iritați.

Celeste spune:
Atunci când decidem să ne curățăm organismul, corpul nostru este bucuros. Dar dacă ne impunem fără a lucra cu el în ritmul lui, dăm dovadă că nu am înțeles cum funcționează și că nu ținem seama de modul său de lucru actual. Schimbările se fac mai ușor atunci când mintea comunică clar cu corpul și sufletul le susține pe ambele cu inspirație și înțelepciune.

Trebuie sa continuam postul cu apă/sucuri fructe/fructe până limba nu mai este acoperită cu depuneri de mucus ? Nu neapărat... dacă nu se mai poate rezista fizic, procesul trebuie oprit.

În timpul unui post sau cură cu apă/sucuri de fructe și verdețuri, o cantitate mare de mucus se va elimina din țesuturi în intestine și colon. Atunci când se oprește un post este bine ca prima masă să fie compusă din preparate ce conțin fibre și o cantitate corespunzătoare de apă, astfel încât mucusul și toxinele înglobate în acesta, să fie eliminate.

Din același motiv, este nevoie să ne alimentăm suficient astfel încât sa avem un scaun cât mai rapid după terminarea postului. Clismele și hidro-colon terapia pot ajuta să faciliteze acest lucru. Clismele în timpul unui post, ajută organismul să elimine mai rapid toxinele extrase.

Atunci când suntem într-o cura de detoxifiere și ne simțim extraordinar de rău, chiar dacă dorința este de a continua, este mai bine să stăm și să ne gândim dacă corpul nostru mai poate merge în acest ritm. Dacă ne ascultăm corpul atunci putem decide dacă să dăm înainte sau să mergem câțiva pași înapoi. Luarea deciziei de a înțelege ce se întâmplă cu organismul nostru, ne responsabilizează față de acesta și ne aduce liniște și siguranță.

Una din alegerile pe care le putem face este să adoptăm un ritm mai încet al schimbărilor, astfel încât să poată fi suportabile. Nu înseamnă în nici un caz că am eșuat în dorința noastră, sau că hrana naturală nu ni se potrivește, sau că este ceva în neregulă cu acest stil de viață, ci doar că avem mai multe etape de experimentat și de explorat.

Eliberarea de frici, dependențe și redobândirea siguranței și încrederii în procesul de detox

Mulți dintre noi caută o idee rapidă, o scăpare de la procesul de curățare, o transportare imediată la rezultat. Fiecare dintre noi are drumul și procesul său propriu, care ne poartă treaptă cu treaptă către realizarea dorinței noastre. Atașamentele, dependențele de orice fel, de obiceiurile și comportamentele vechi, vor fi unul din obstacolele redutabile prin care se trece în orice schimbare.

Dacă luăm ca exemplu alimentația, atunci putem fi conștienți că în orice moment când eram triști, ne simțeam amețiți sau un pic mai rău, eram obosiți etc, am fost învățați să mâncăm ceva bun, de obicei dulce și de obicei nu prea benefic pentru sănătatea noastră.

Dependența de plăcere și satisfacție mentală prin intermediul hranei este bine înrădăcinată și eliberarea de aceasta înseamnă o schimbare destul de mare în modul de gândire și acțiune. Detoxifierea sau curățarea este o alegere proprie, personală și profundă. Dacă vine din interiorul nostru atunci este mult mai ușor de menținut decât dacă ne sprijinim pe lucruri exterioare, părerile altor persoane sau dacă o vedem ca pe ceva recomandat sau obligatoriu de făcut.

Celeste spune:
Atitudinea noastră poate schimba balanța drastic către vindecare sau poluare proprie.

Cu cât mai mult comunicăm cu organismul nostru, cu atât detoxifierea se face în ritmul posibilităților de eliminare ale corpului, iar dependențele se demontează prin determinare și încredere. Procesul de detoxifiere poate lua ani buni, depinde de fiecare unde dorește să se oprească, dacă dorește să se oprească, și cât de repede îl poate face.

Cel care vrea într-adevăr să treacă prin acest proces, se va confrunta cu încercări mari de voință, încredere și putere mentală, va trebui să demonteze toată viziunea asupra lumii pe care a învățat-o anterior, va trebui să învețe cum să-și asculte sufletul, corpul și cum să recunoască adevărul propriu.

Procesele de curățare și construcție sau dezvoltare, merg mână în mână, susținându-se reciproc. Curățându-ne corpul, mintea și starea noastră emoțională, facem loc pentru noi dezvoltări și creăm energie nouă pentru noi manifestări. Apoi, aceste dezvoltări creează compuși numiți toxici, care trebuiesc curățați și transformați în ceva folositor pentru noi.

Celeste spune:
Fiind foarte focusați pe dezvoltare am uitat că procesul de curățare și vindecare este unul indispensabil, care ne susține și ne hrănește din fântâna neîntinată a vieții și că cele două merg împreună la nesfârșit. Deși acum le vedem ca două procese diferite și ne rezervăm anumite perioade de detox, aceste două fluxuri vor fi reunite prin perseverență și deschidere către inspirație, astfel încât vor deveni noul nostru normal.

Nu sunteți singuri... și nici nu puteți fi vreodată. Chiar dacă puteți să vă simțiți așa, în casa voastră, la slujba sau în comunitatea voastră, amintiți-vă că faceți parte dintr-o colectivitate a ființelor de pe planeta Terra, și că sunteți conectați în fiecare secundă cu aceasta și cu planeta însăși. Dacă ne dezvoltăm această abilitate de a simți, atunci toate aceste iluzii și dubii vor dispărea precum ceața dispare atunci când apare soarele.Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

  • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.