Detox. Ești într-o criză de vindecare ?

Simptomele de detox explicate pe larg

criza vindecare
© celestekgodwin.ro

Criza de vindecare este reprezentată de anumite simptome prin care trece organismul în drumul său spre vindecare. Această stare apare atunci când organismul se vindecă în mod natural, și poate fi declanșată de cure de detoxifiere, anumite medicamente sau programe de dietă, precum și de șocuri emoționale.

Detoxifierea este de fapt procesul de curățare al organismului, deoarece în timpul unei curățări se elimină compușii toxici aflați în organism. Curățarea poate fi parțială sau în profunzime, periodică sau continuă. Compușii considerați toxici pot fi cu efect imediat și grav, sau cu efect îndelungat și greu de observat.

De foarte multe ori, se sub-apreciază simptomele care pot apărea într-o criză de vindecare, sau se alege ignorarea acestora. Dacă nu se înțelege exact ce se întâmplă cu corpul în timpul unei crize de acest fel, foarte multe concluzii greșite pot fi gândite și multe decizii ne-folositoare pot fi luate. Mulți renunță la dorința lor de a face curat în organism prin schimbarea alimentației, din cauza acestor simptome, deoarece nu au timpul necesar pentru a trece prin acest proces intern solicitant sau pentru ca nu au destulă informație pentru a se simți susținuți.

Mai sunt situații în care schimbarea făcută este mult prea bruscă, și este nevoie de a lua lucrurile mai ușor, nu să se renunțe de tot. Este bine să devenim conștienți de faptul că acest proces de regenerare presupune repaus, calm și înțelegere.

Cauzele considerate principale pentru degenerarea celulară și a organismului în totalitatea sa sunt : toxicitatea, starea emoțională și mentală de blocaj, șoc sau dezechilibru, stresul și moștenirea genetică.

Starea de sănătate a oamenilor din ziua de astăzi scade din ce în ce mai mult : ficatul nu mai produce cantitatea necesară de enzime, nu mai secretă hormoni într-un mod echilibrat și nu mai curăță corpul cum trebuie; pancreasul este epuizat și nu mai produce corect hormoni și enzime; tractul digestiv este constipat și intoxicat și astfel intoxică tot corpul; sistemul limfatic nu se mișcă, este blocat și foarte puțin funcțional; sistemul venos nu funcționează corect; calitatea țesuturilor este foarte proastă și cedează ușor etc. Din aceste motive, în foarte multe cazuri, suntem în fața unui drum, destul de lung și anevoios, până la redobândirea stării de echilibru și fericire a corpului.

Celeste spune:
Principalul scop al detoxifierii este să se aducă organismul la un nivel de funcționare înalt, corect și echilibrat. În timpul acestui proces majoritatea "bolilor" dispar în mod natural, ca o consecință a curățării organismului și a redobândirii calității sale.

La orice schimbare de alimentație, sau schimbare de energie a corpului prin anumite procedee, poate apare o mică detoxifiere a acestuia. Se poate numi criză, doar atunci când simptomele devin mai importante și mai dificil de suportat. Cu cât mai blând se acționează asupra organismului, cu atât mai ușoare vor fi simptomele.

Recomandări pentru stările de detox

Detoxifierea se mai poate numi și naturalizare, sau re-întoarcerea la natură, re-întoarcerea la starea naturală a organismului. În cursul tratamentului naturist se urmărește eliberarea organismului de elementele ce au o acțiune negativă asupra sa, și uneori chiar transformarea bolii din nemanifestă în manifestă, pentru că este mai ușor de soluționat ceva ce putem vedea. Astfel, nu numai simptomele sunt înlăturate, ci și cauza lor profundă.

În timpul unei cure de naturalizare avem nevoie de terapii care :

 • să accelereze, să amplifice și sa completeze dezintoxicarea provocată de boală folosind mijloacele naturale de dezintoxicare ale organismului
 • să nu permită pătrunderea bolilor acute spre interior și să favorizeze ieșirea celor cronice la exterior
 • să nu intoxice organismul

Criza/starea de detoxifiere este susținută și încurajată de relaxare și odihnă corespunzătoare, exerciții fizice ușoare (exemplu : mersul pe jos, înot ușor), meditație și exerciții energetice.

În curele de descărcare se recomandă:

 • repausul alimentar (unul din primele simptome de boală este inapetența, organismul arătând că dorește să-și pună în rezervă energia consumată de procesele digestiei). Acest repaus nu trebuie neapărat să fie total, precum în cazul posturilor cu apă, ci se poate utiliza o cură cu sucuri sau hrană vie, sau în unele cazuri o dietă vegană. La acest pas este necesară eliminarea agenților toxici și toate alimentele ce pot cauza alergii și efecte negative asupra organismului.
 • curele de transpirație sau saună, este binecunoscut faptul că febra încetează după transpirație
 • purgațiile, vărsăturile, clismele sunt, de obicei, folosite în asociație cu repausul alimentar, reproducând mecanismele de dezintoxicare din marile boli infecțioase cu determinare digestivă (dizenteria, holera, febra tifoida), boli în care încărcarea cu agent toxic este masivă, și descărcarea este corespunzătoare
 • drenorii biliari și hepatici sub forma unor alimente (exemplu cura de ridichi sau uleiul de măsline)
 • curele de diureză periodice, fie prin folosirea unor ceaiuri diuretice, fie a unor legume și fructe cu acțiune recunoscută ca diuretică (pepeni, caise, piersici)

Ce se poate face când simptomele devin greu de suportat 😫?

Dacă vă aflați într-o stare de durere continuă, timp de o săptămână, înseamnă că procesul de detoxifiere s-a blocat și trebuie repus în mișcare prin 2 metode : mergem la următorul pas de detoxifiere sau dăm în spate un pas, pentru a echilibra și a trece peste durere. Dacă acum mâncați crud 80 %, un pas în spate ar însemna să mâncați un procent mai mare de hrană gătită la foc, iar un pas înainte ar însemna să mâncați un procent mai mare de crud 95-100%. Plantele medicinale și remediile din plante ajută foarte mult în grăbirea și susținerea procesului de detoxifiere.

Sauna, dușurile, relaxarea și odihna corespunzătoare ajută la amplificarea eliminării toxinelor și astfel diminuează simptomele neplăcute.

Detoxifierea emoțională, din timpul unei crize, poate fi foarte solicitantă. De aceea, recomandarea mea este să aveți o persoană de susținere, care vă poate calma la nevoie; cineva care să vă ajute atunci când aveți pofte emoționale pentru junk food sau atunci când recunoașteți o traumă emoțională.

Celeste spune:
Dieta crudă, postul sau procesul de curățare, nu sunt atât de dificile, din punctul de vedere al organismului, pe cât par din punct de vedere mental sau emoțional.

O criză de eliberare trebuie primită cu bucurie, nu cu frică și disperare. Nu este un moment de panică, ci un moment în care să vă ajutați organismul să elimine tot ceea ce îl deranjează și de care nu are nevoie. Tot ce este eliminat, prin piele, fecale, transpirație, erupții etc. exista în organismul dumneavoastră și ar fi mult mai bine să nu fie. Un nas care curge nu trebuie oprit, ci ajutat să elimine toate mucozitățile depuse, pentru a putea respira mult mai bine apoi 😅.

Am învățat să ne speriem de cea mai mică durere sau neplăcere, fără sa înțelegem ceea ce ne arată corpul nostru, fără să ne întrebăm ce se întâmplă de fapt. O durere sau o stare neplăcută a corpului, un grad mic de funcționalitate a sa, este o alarmă, un indiciu care îți arată că nu te afli în echilibru cu tine însuți, cu ceea ce faci și cu felul cum îți tratezi propriul corp. Contează foarte mult acțiunile pe care le iei după ceasta alarmă : poți să oprești alarma și să nu faci nimic, sau poți alege să înfrunți problema și să o rezolvi.

Să nu uitam faptul că procesul de detoxifiere al organismului reprezintă, în fapt, o parte a unui proces complex de naturalizare a corpului fizic și a celorlalte bio-structuri (biocâmpuri psiho-mentale, cauzale, spirituale etc.), și, mai ales, de regenerare a tuturor acestora, prin reconectarea personalități umane la sursa primordială de energie, la divinitate sau natură.

Efecte de detoxifiere pe drumul spre vindecare

În continuare vă prezint o listă cu efecte de detoxifiere, preluata din cartea Dr-lui. Robert Morse. Majoritatea oamenilor nu trec prin simptome atât de severe de descărcare, precum cele din lista celor intense. Procesul depinde de gradul de intoxicare al persoanei respective și de moștenirea genetică celulară. Un alt factor este cantitatea de medicamente pe care le-a luat persoana respectivă în cursul vieții și procedurile chirurgicale pe care le-a efectuat.

În general, criza de vindecare nu este de durată îndelungată, de aceea vă recomand să aveți mare răbdare față de voi. Consumaţi alimente crude, pe cât posibil, și nu uitați de apă. Majoritatea fructelor au puternice proprietăți antioxidante și astringente, ajutând organismul să se debaraseze de  toxine. Dacă nu simțiți nevoia să mâncați, atunci nu mâncați. Lăsați organismul să se odihnească, dar consumaţi neapărat o cantitate suficientă de suc proaspăt sau de apă pură.

Detoxifierea are întotdeauna drept rezultat recâștigarea vitalității. În final, acest proces vă va oferi o sănătate plină de vibrații benefice, vitalitate și conexiune. Dacă aveți simptome severe, și nu știți ce să faceți, puteți apela la centre holistice sau medici care cunosc despre ce este vorba, sau în ultimă instanță să mergeți la camera de gardă pentru ajutor de urgență. După aceea puteți alege sa faceți o pauză și sa rezumați de unde ați rămas în cura dumneavoastră.

EFECTE SECUNDARE UŞOARE

 • Simptome de răceală și gripă
 • Febră scăzută (37,2 – 37,7 °C)
 • Tuse cu sau fără expectorații
 • Expectorații de mucus transparent sau galben, provenind din nas sau gât(plămâni, bronhii etc.; mucozitățile pot conține firișoare de sânge)
 • Dureri minore intermitente sau de durată
 • Mucozități în materiile fecale
 • Mucozități în urină
 • Pierderi de energie (posibile oscilații de energie)
 • Erupții cutanate și prurit
 • Simptome de boală cu remisie temporară
 • Secreții la ochi
 • Cefalee ușoară
 • Tulburări minore de vedere (ceață)
 • Vertij minor
 • Scăderea în greutate (între 3 şi 7 kg în două săptămâni. Depinde de gradul de epuizare a tiroidei. Poate fi de numai 1 kg)
 • Frisoane
 • Emoții manifestate prin plâns, furie şi chiar râs
 • Hemoragii pe nas, de scurtă durată
 • Hemoragii anale (hemoroizi sau leziuni)
 • Cantități infime de sânge în urină

EFECTE SECUNDARE MODERATE

 • Simptome de bronșită sau pneumonie
 • Expectorații abundente de secreții verzi sau brune, provenind din nas și gât (plămâni,bronhii etc.)
 • Dureri articulare
 • Eliminare masivă prin rinichi (urină colorată în maro, portocaliu sau galben închis etc.)
 • Dureri resimțite în zona unor plăgi mai vechi sau în regiunile cu degenerescență din organism
 • Paralizii minore ale membrelor
 • Simptome de oboseală cronică
 • Hemoragii nazale
 • Spasme pulmonare asociate cu astm / emfizem / sindrom de obstrucție pulmonară cronică
 • Tulburări medii de respirație scurtă (astm, emfizem, boală obstructivă pulmonară cronică)
 • Mărire temporară a tumorilor
 • Simptome de boală intensificate (de scurtă durată)
 • Iritații la nivel cutanat
 • Secretarea de diverse substanțe prin piele, în special la nivelul mâinilor şi picioarelor
 • Vânătăi
 • Atrofiere musculară (musculatură construită din proteine de carne)
 • Secreții abundente la ochi şi urechi
 • Stări de vomă
 • Diaree
 • Formarea de „cheaguri” de celulită
 • Amețeli și/sau vertij
 • Palpitații cardiace minore
 • Căderea dinților (minoră)
 • Mici abcese în cavitatea bucală
 • Migrene
 • Febră ridicată (39,4 – 40,5 °C)
 • Accese puternice de tuse (uneori seacă). Apelaţi la plante medicinale pentru a susține desprinderea și expectorarea unor secreții compacte
 • Stări de depresie sau anxietate
 • Exhibarea sentimentelor (plâns, furie, râs etc.)
 • Gândire tulbure (lipsa clarității în gândire)
 • Crize excesive de prurit
 • Plombele cu mercur pot fi expulzate de organism
 • Hemoragie rectală datorată hemoroizilor sau leziunilor vechi sau actuale

EFECTE SECUNDARE INTENSE

 • Paralizie în orice regiune a organismului
 • Eliminare de mucozități pulmonare de culoare neagră
 • Eliminare masivă de secreții maro închis sau de sânge în urină, însoțite de dureri de rinichi
 • Eliminare masivă de materii fecale, de culoare neagră, însoțita de diaree
 • Tumori care ies la suprafață pe tot corpul
 • Pierderea vederii
 • Pierderea auzului
 • Amețeli severe (sau vertij)
 • Oboseală severă
 • Apariția de abcese în întreaga cavitate bucală
 • Căderea unghiilor de la mâini şi picioare
 • Pierdere severă în greutate (se poate instala în cazul existenței unei slăbiri a funcției pancreatice)
 • Respirație extrem de dificilă (recurgeți la un inhalator sau antispastic)
 • Depresie temporară severă, manifestată prin plâns, furie, râs etc.
 • Confuzie mentală
 • Crăparea pielii
 • Căderea dinților (majoră)
 • Reapariția unor vechi simptome reprimate
Lista cu referințe articol este închisă, pentru a deschide apasă pe comutatorul alb din dreapta sus.
 1. Sa trăim sănătos fără toxine - Dr. Robert Morse
 2. Un tratat pentru alimentația naturala a omului - Dr. Paraschiv Claudius


Potirul Alchimic

ALĂTURĂ-TE CĂLĂTORIEI MAGICE
Primește noutăți pe e-mail
Completând acest formular sunteți de acord cu Termeni și Condiții.
Alătură-te grupului de Telegram unde poți primi toate notificările alături de mesaje de ghidare sau inspirație.

Interesat de Explorarea Sinelui ? Descoperă Citirile Tarot…

 • Stilul meu de a citi Folosesc Tarot-ul ca un instrument de claritate, predicție și îndrumare, iar în tot ceea ce fac rolul meu este de mesager. Stilul meu este liric, intuitiv, și este un mix între consiliere pentru dezvoltare personală și o experiență mistică, în funcție și de subiectul citirii. Stilul meu de a citi Tarot combină utilizarea înțelepciunii ce vine din Tarot, Numerologie, Qabalah, [...]
Celeste k. Godwin
Despre Celeste 314 Articole
Bună dragă cititorule, mă numesc Celeste și promovez descoperirea autenticității sinelui prin conectare corp, minte și suflet. Sunt o fire foarte curioasă și pătrunzătoare, cu o determinare puternică de a descoperi misterele lumii și de a explora necunoscutul. Dacă îți plac articolele mele dă-le mai departe, și nu ezita să îmi lași un mesaj.

5 Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Felicitări pentru articol. Cred că e unic, nu vorbește nimeni deschis despre asta. Am simțit pe pielea mea detoxifierea.
  Vă mulțumesc!

 2. Eu am tinut 3 zile de post negru, cu apa. Eliminarea toxinelor devine exploziva in a treia zi. Am decis sa-mi detoxifiez organismul mai intai cu o cura de suc fructe si vai trece iar printr-un post negru cand am mai putin toxine...

  • Da, cunosc situatia. Si noi am decis sa o luam usor din acelasi motiv, altfel nu mai pot sustine munca pe care o fac. Mult succes si incredere, mini-posturi cu sucuri sau fructe din cand in cand sunt binevenite.