© celestekgodwin.ro

POVESTEA MEA

Era odată o fetiță cu părul de abanos și piele albă, ștearsă, care s-a născut pe Planeta Pământ. Foarte curioasă din fire și de multe ori enervantă, copila punea întrebări despre tot ceea ce vedea, având o dorință arzătoare să cunoască universul în care trăiește. Întrebările erau puse părinților, bunicilor, nașilor și altor persoane apropiate acesteia, cu speranța unui răspuns. Acestea veneau greu și de multe ori, micul suflet nu își găsea liniștea și pacea, până când nu reușea să afle.

La început, răspunsurile vagi și grăbite au făcut-o să creadă că nu merită să îi se răspundă, așa că fiind sensibilă la sentimentele celorlalți, ea s-a gândit să fie ascultătoare, bună și să facă pe plac celorlalți, astfel poate va crește destul în ochii lor încât să primească acele răspunsuri. Vremea trecea, iar copila nu găsea liniște în vorbele părinților, chiar dacă erau bine intenționate, și crescând, și-a dat seama că poate aceștia nu aveau informațiile pe care ea le căuta.

Dându-și seama de toate acestea, s-a decis să învețe să citească, și astfel a descoperit universul cărților. Ambii părinți fiind profesori, copila a avut acces la sute de cărți din toate domeniile, de la matematică până la astronomie. A savurat cu mare interes zeci și sute de cărți, profesorii de la școală spunându-i să nu mai citească atât deoarece nu mai este atentă la ore și are alte preocupări. De fiecare dată când auzea acestea, micul suflet se închidea și lacrimi interne curgeau, simțindu-se obligată să renunțe sau să diminueze să facă ceea ce o interesează cel mai tare.

Se descurca ușor la școală, pentru că mintea ei deschisă reușea să găsească ușor corelații între subiecte și astfel să înțeleagă rapid materia, dar totuși ceva lipsea. Întrebări precum "De ce oamenii nu se pot înțelege sau accepta unul pe celălalt ?", nu îi dădeau pace deloc. Copila, acum adolescentă, visa un vis extraordinar în inima ei, o lume unde înțelegerea primează și conexiunea între oameni este palpabilă la fel ca orice lucru material. Erau atâtea lucruri care o făceau să fie tristă, retrasă și mereu îngândurată, precum suferințele oamenilor, modul lor de a se comporta și trăi, incapacitatea de a se vedea unul pe altul.

Societatea și lumea în care trăia, părea ca un corset care se strângea din ce în ce mai tare în jurul ei. Doar nopțile în care privea Luna de pe cerul înstelat, și se scălda în lumina sa, îi ofereau momente de inspirație profundă, pace și liniște. Dar și aici întâmpina rezistență, spunându-i-se să nu se mai uite atâta la Lună, să nu mai stea atâta în contemplare.

Și a crescut fetița, cu un trup fin și considerat foarte firav, încât era obligată să termine tot de la masă, chiar dacă nu avea capacitatea fizică de a consuma atâta. Frica părinților de boală și de moarte din cauza lipsei de hrană, era foarte mare și se ivea de fiecare dată atunci când farfuria nu era terminată complet.

A terminat liceul și a făcut și o facultate, lăsând în urmă dorințele și visele interne și ascultând, acomodându-se cu ce credea că îi este disponibil. Voința și încrederea ei nu mai erau decât o umbră ce din când în când se ivea și o speria. Dar focul din inima sa era viu și intens, chiar dacă ascuns. Acest foc de cunoaștere nu a mai putut fi stăvilit, odată ce a reușit să iasă din toate structurile școlare prin care a trebuit să treacă, și odată ce a început să aibă o viață proprie, alături de iubirea sa, un bărbat care o putea înțelege.

Focul a fost eliberat și acum dorința de cunoaștere a început să fie activă, având la dispoziție mult mai multe moduri de a o satisface. Voința începea să crească și să o ajute să-și curețe stilul de viață, simplificând și atrăgând mai multă naturalețe în viața ei. Dar lucrurile nu au început să fie ușoare, ci din ce în ce mai grele, deoarece vechile credințe se schimbau și întâmpina rezistență din structurile sale inconștiente și din partea celor din jurul ei.

Pentru a găsi alte persoane, cu care să comunice, a înființat un site pe care punea rețetele noi pe care le încerca. În acest mod putea împărtăși ceea ce găsea și afla despre funcționarea corpului uman. Lumea în care trăia se extindea, căutarea începând de la lucrul cel mai ușor de observat, și anume corpul nostru. A studiat cursuri despre funcționarea corpului uman, nutriție și a citit foarte multe cărți în domeniu. Cu cât descoperea mai multe cu atât starea de frustrare creștea și supărarea pe ea însăși devenea insuportabilă. Faptul că nu a ascultat mai devreme de vocea interioară subtilă și delicată, care mereu o împingea de la spate, îi provoca o mare durere. Dar tocmai această stare de inconfort a propulsat-o înainte și au alimentat voința de a dedica multă energie și timp pentru a cerceta și căuta răspunsuri la întrebările sale.

După un an și ceva, a început să pună și articole despre spiritualitate, deoarece de acolo venea dorința ei de căutare și conexiune. Ceva s-a întâmplat, în interiorul ei, și a trebuit să facă o alegere, era din ce în ce mai dificil să se împartă între locul de muncă și pasiune. Locul de muncă pe care îl avea, de programator, era foarte stresant, cu foarte multe limite asupra creativității ei, încât devenise totul o rutină și o corvoadă. Dar fiind singura care aducea un salariu în acel moment, nu putea să renunțe, sau așa credea ea pe atunci.

Din acele momente, ceva intern parcă s-a desfăcut și la scurt timp, a renunțat la slujbă, chiar dacă soțul ei aducea doar un salariu modic în casă. A decis să ia o pauză și să continue cu munca internă. Timp de un an lucrurile au fost tulburătoare, neștiind cum să meargă mai departe, cum să continue. A decis să nu facă nimic, măcar un an și să vadă ce se întâmplă. Mare rezistență a găsit la cei din jur, dar altceva nu mai putea face, oricât de mult și-ar fi dorit ei.

Iubitul său soț, până la urmă, a înțeles și a început să îi susțină procesul. Era foarte greu să o vadă în acea stare și își dorea să o vadă bucuroasă, deoarece ea îi lumina viața. După un an jumătate, de la renunțarea la serviciul, lucrurile au început să se schimbe, soțul ei găsind un loc de muncă în altă țară.

Au decis amândoi să meargă în altă țară, astfel ea a găsit liniștea să stea cu ea și să lucreze. Astfel a descoperit cât de mult adoră să scrie, majoritatea exercițiilor emoționale, psihice pe care le făcea desfășurându-se în scris. După puțin timp de la plecarea în altă țară, a fost uimită să descopere o pasiune pe care nu o explorase, deoarece o considerase prea periculoasă și ciudată.

La un moment dat, s-a întrebat ce anume nu a explorat și stă sub nasul ei, iar privirea a rămas țintuită pe pachetul de cărți de Tarot, pe care le utiliza, din când în când, pentru a-și răspunde la întrebări. Și-a dat seama apoi că aceste cărți au apărut de multe ori în viața ei, de mic copil, sub diferite forme, și acest tip de muncă o atrage foarte mult, asemănându-se cu munca pe care o făcea de obicei, de explorare a conștiinței proprii. Astfel a început studierea Artei Tarotului și a tradițiilor oculte de vedere în necunoscut.

Precum își găsea liniștea și pacea în privirea cerului înstelat și a Lunii, așa și-a găsit pacea prin această muncă de auto-cunoaștere cu ajutorul cărților de Tarot. Mai mult, acum putea oferi experiența cărților și altor persoane.

 

Sunt aici să plantez picături de lumină, și astfel să facilitez atingerea unui nivel de intimitate intensă cu divinitatea și fluxul vieții.

 

DESPRE SITE

 

Acest site este, pentru mine, un mod de a împărtăși cu alți oameni, unele din lucrurile pe care le descopăr, și de a susține și inspira pe acele persoane aflate pe drumuri similare. Drumul pe care merg este necunoscut, și implică destul de multe obstacole, dar s-a dovedit a fi foarte valoros pentru experiența mea de viață, și pentru speranța și lumina pe care le-am văzut în ochii celor ce au mers alături de mine sau celor cu ale căror drumuri m-am intersectat pentru câteva momente.

Susțin un stil de viață în aliniament cu natura și sufletul nostru. Cum fiecare din noi este unic, fiecare va avea o atracție către stilul de alimentație care îi va fi benefic. În acest moment, drumul meu m-a condus către un stil de alimentație preponderent vegan, dar nu acest lucru este important ci mai important este faptul că toate schimbările pe care le-am făcut și toate cunoștințele pe care le-am dobândit m-au adus mai aproape de vocea interioară, de ghidul din umbra și mi-au dezvoltat puterea de decizie și de conștientizare proprie.

Nu consider că un tip de alimentație este mai bun decât un altul, dar ce îmi este clar este faptul că sănătatea corpului nostru depinde de o comunicare cu natura și de o adaptare continuă la mediul în care trăim. Așa cum poluăm planeta pe care trăim, casa noastră, tot așa ne poluăm și corpurile noastre și astfel permitem agenților nocivi să își creeze cuib și să prospere înăuntrul nostru. Cu cât vom conștientiza mai rapid ceea ce facem cu atât mai bine pentru toată omenirea și pentru viitorul nostru ca civilizație.

Am schimbat stilul de viață treptat, învățând și experimentând pe propriul meu corp. Cred că nu există nici o dietă perfectă, dar există o dietă perfect potrivită pentru fiecare minut sau etapă în dezvoltarea umană a fiecărei ființe unice. Mai multe detalii în articolul Experiența mea cu hrana raw vegan.

Acum au trecut mai mult de 10 ani de când am început să promovez un stil de viață natural, de când am inițiat comunicarea cu sute sau mii de oameni, și pot să afirm faptul că orice om își dorește să ajungă să ducă o viață echilibrată, cu un sentiment mai mare de control și decizie, și cu un corp plin de vitalitate... dar se întâmplă ceva, și apar obstacole de multe ori greu de surmontat.

Decizia de a-mi asuma responsabilitatea asupra consecințelor acțiunilor mele a necesitat o putere de voință foarte mare și pot înțelege lupta interioară prin care fiecare dintre voi poate trece. Dar orice s-ar întâmpla în interiorul meu, oricât de mare ar fi bătălia și durerea, eu știu că există o soluție și vă invit și pe voi să credeți că meritați și că vă puteți oferi o viață mai bună.

Credeți și adevărul se va revela. Faceți primii pași spre voi înșivă, lăsați-vă conduși de vocea interioară pentru a putea regăsi puterea voastră de drept și de a dobândi conștiență asupra alegerilor voastre.

Faceți curat. Fie că începeți de la alimentație sau de la starea de spirit, important este să începeți de undeva. Cu pași mici și cu determinare ajungem departe.

Pentru cei ce doresc să știe, am să amintesc câteva din certificările mele, din domeniului legat de sănătate și alimentație, obținute în urma a ani de studiu și care au implicat resurse financiare : Detox Specialist, Natural Juice Therapyst, Raw Food Teacher, Nutritionist.

De-asemenea, pentru cei ce sunt interesați de spiritualitate, am urmat și participat la multe cursuri, dar cel mai mult dedic timp căutării și dezvoltării personale prin exerciții intuitive și contemplare. De mai mult de 3 ani și jumate, studiez Tarot și interpretări vise, fiind foarte atrasă de arta citirii și interpretării simbolice.

Aceste două ramuri mă ajută să îmbin îngrijirea corpului fizic, cu cel emoțional, mental și sufletesc.
 

Anunțuri publicitare

39 de Comentarii

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1. Sunteti o sursa de inspiratie pentru cei care se hotărasc sa se alimenteze in acest mod.Am aflat de multi ani despre hrana vie dar abia acum mi-am luat dehidrator si am sa fac unele retete pe care le-am văzut aici.Felicitări!

  • Mulțumesc mult Nicole ! Nu ezita să întrebi sau să treci pe aici după ce faci rețetele :). Te îmbrățișez

 2. E minunat ce ati facut voi aici. Va multumesc din suflet <3 este o adevarata sursa de inspiratie pentru cine este pregatit de o schimbare a stilului de viata. Trupurile noastre sunt templele in care sufletele se experimenteaza pe sine in aceasta realitate iar pentru o experienta cat mai reala cele trei, corp - minte - suflet, trebuie sa fie integrate. Doar un corp si o minte curata ne pot arata calea sufletului.

  Multumesc.
  One love

  • Mulțumim și noi Ana, pentru cuvintele tale profunde, ne-au adus bucurie și împlinire. Te îmbățișăm și îți dorim multă încredere și claritate pe drumul tău.

 3. Salutari din Costa Rica! Sunt o romanca plecata de 1 an si jumatate din Sibiu si am ajuns aici fiindca am vrut sa traiesc mai usor raw vegan,mai multa natura si soare.Am nevoie de sfatul vostru pt ca vreau sa fac un centru similar Farm of Life. Voi l-ati vizitat si impartasiti acest stil de viata,ne putem contacta?

  • Bună Adriana, mă bucur tare mult că ai reușit să ajungi acolo. Și noi ne dorim să ne mutăm într-o țară tropicală, dar deocamdată nu avem resursele disponibile. Te ajut cu mare plăcere, doar scrie-mi te rog pe privat. În pagina găsești un formular de completat, iar mesajul va ajunge pe casuța de email privată. Aștept un răspuns de la tine cu mare bucurie !

 4. Dragilor, am descoperit blogul vostru cu bucurie si sunt curioasa daca organizati si anul acesta un Revelion pe frecvente raw :) Mi-ar placea tare mult daca m-as putea alatura si eu grupului vostru! Astept raspunsul vostru cu nerabdare! Va multumesc pentru tot ceea ce sunteti si ceea ce faceti!

  • Buna Sonia. Vara ne procuram alimente din gradina parintilor, iar in rest cumparam din piata sau de la producatorii bio din Romania. Ultimii 2 ani am uscat rosii in casa, anul acesta se pare ca nu mai avem timp pentru asta. Se tin foarte bine si in ulei si fara ulei, este alegerea ta cum le pui. Ideea este ca trebuie sa fie foarte bine uscate, pentru a nu fermenta, si trebuie tinute intr-un loc racoros si fara lumina.

 5. Salutare,
  Si eu sunt in punctul in care trebuie sa schimb totul,ma bucur ca v-am gasit.
  Multumim ca doriti sa ne ajutati si pe noi.

 6. Buna,
  Doctorul Parvan mi-a spus de site-ul dansului acum cateva ore.
  Arata bine si vad si influenta doctorului Morse, care lucreaza asiduu pe youtube.
  E bine de stiut ca e un altfel de loc si pe aici.

 7. Buna,
  Sunt Cristina, de puțin timp am început sa ma interesez despre o altfel de alimentație,sătulă de rețetele tradiționale.Am început sa gătesc mai mult vegetarian dar avem zile când vrem sa mâncăm carne,am renunțat la porc,carnea de pui nu prea ne mai place, mai mâncăm peste si câteodată carne de vita.Pot sa spun ca deja sunt unele schimbări.Am început sa introducem Spirulina si chlorella in alimentație.
  Oricum sunteți o sursa bogata de inspirație.
  Un pic sunt ca Toma necredinciosul când citesc despre Dl.saman vindecătoar de trup si suflet,spiritualitate etc,poate ca sunt persoane care fac anumite lucruri extraordinare dar mie,îmi e cam greu sa cred.
  Va doresc cât mai multe postări care sa ne inspire spre o alimentație mai sănătoasă,numai bine.

  • Buna Cristina, ne bucura faptul ca isi suntem inspiratie. Ma bucur ca faci schimbari pentru un stil d eviata mai sanatos, mergi in continuare pe aceasta cale cu incredere. Nu e nevoie sa crezi nimic, cerceteaza si simte, apoi ia doar ce ai nevoie :). Te imbratisez cu drag !

 8. Sincere felicitări pentru site și pentru toată munca voastră! Faceți ceva extraordinar, și mă bucur din suflet că se întâmplă astfel de lucruri și în România! V-am descoperit absolut întâmplător, când am căutat "raw hummus" și m-am mirat să-mi apară, printre rezultate, un site românesc. O să citesc cât mai multe din articolele și rețetele voastre! Mulțumesc frumos!

 9. Va multumesc pentru raspunsul prompt :)
  asa ma gandeam si eu, in prima faza,... mai ales ca si eu sunt inebunita dupa portocale, apropos nu am mai mancat de ceva vreme si acum parca le visez :))
  sincer cred si eu ca fiecare om s-a dezvoltat intr-un fel unic, in functie de clima, mediu de viata, si alimente din zona in care a crescut, de aceea chiar daca avem multi aceeasi grupa de sanga e impropriu totusi ca aceeasi regula sa se aplice la oameni atat de diferiti...

 10. Este impresionant cate informatii poti gasi aici :), nu ma mai satur :))
  Fiind vegetariana de vreo 3 ani, incerc, ca toti ceilalti care sunt vegetarieni, sa ma informez cat mai mult...
  De ceva vreme am descoperit cartea Dr. Peter D'Adamo- Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine, si am ramas surprinsa sa vad cate alimente nu sunt recomandate grupei A (eu avand A2), si toate dintre cele care se numarau printre preferatele mele, ca: portocale, naut, rosii, banane, pepene galben...etc
  As vrea sa stiu ce parere aveti si voi despre aceasta dieta, o considerati benefica pentru organism?
  Va multumesc anticipat si va doresc mult succes pe noul drumul!
  Cu drag,

  Ana

  • Buna Ana, ne bucuram ca gasesti informatii interesante pentru tine ! Parerea noastra este ca aceasta dieta este foarte restrictiva si se bazeaza pe o anumita evolutie umana, iar evolutia umana nu este o informatie foarte exacta, inca se fac descoperiri si rasturnari de situatii majore. Si noi avem amandoi A2, si nu ne retinem de la tomate (fructul meu preferat, fara ele nu stiu ce m-as face), portocale (care mi-au placut de copil), banane si pepene galben. Am facut si cure cu ele, nu avem vreo reactie negativa, ba din contra. Credem mai mult ce ne spune corpul nostru (pentru ca aceasta este realitatea din fata ochilor) si in intuitia proprie care mereu de indica ceea ce avem nevoie. La orice teorie exista exceptii sau contra-exemple, ceea ce spune ca niciodata nu este complet adevarata. Teoria grupelor de sange se bazeaza pe un adevar, ca toate teoriile din aceasta lume, dar nu inseamna ca se potriveste pentru toti in mod integral. Daca tu crezi foarte mult ca aceasta dieta este adevarata. atunci va fi adevarata pentru tine si te va ajuta pe drumul tau, si vei lua din ea ceea ce ai nevoie, cat timp ai nevoie. Ideea noastra este fiecare este o fiinta unica si ar trebui sa isi gaseasca echilibrul propriu in fiecare secunda, deci si dieta nu este ceva fix, ci variabil/modificabil in functie de om.

 11. felicitari!!! sunteti minunati si va multumim pentru ceea ce postati aici; si eu sunt vegetariana de 18ani...de aceea sunt in asentimentul vostru...

 12. UUAU,impresionant...ce schimbare frumoasa ,venita la timp,cand sunteti tineri,frumosi, puteti schimba un coltisor de lume,sa il faceti mai bun... Multumesc pentru efortul si implicarea voastra exemplare !

 13. super site-ul vostru Elena si Catalin, ma bucur ca v-am regasit aici si sper sa imi fie de folos scrierile voastre pentru ca problema alimentatiei este una generala...

  • Buna Daniela, si noi ne bucuram ca esti interesata sa citesti :), sigur vei gasi ceva de ajutor. Toate cele bune !

 14. V-am descoperit de curand si sunteti o sursa permanenta de inspiratie! Am inceput sa fiu adepta acestui stil sanatos de putina vreme (cam o luna)si ma "infrupt" cu multa pofta din informatiile oferite de voi.
  As avea si o mica completare de facut, poate adaugati si cateva sugestii pentru micul-dejun...eu pana astazi beam cate un smoothie sau un suc, asteptam cam jumatate de ora, dupa care imi faceam un amestec din iaurt de soya+ diverse bunatati ( seminte de in, de floarea-soarelui, de dovleac, nuci, afine, etc), fiind convinsa ca este tot raw vegan, insa astazi, documentandu-ma mai bine, am observat ca pe niciun blog nu se recomanda aceasta combinatie ( la iaurtul de soya ma refer).
  Multumesc pentru tot ce oferiti cu atata drag si succes in tot ceea ce faceti!

  • Bine ai venit Mihaela, iti daruiesc o imbratisare calda si iti doresc incredere in fortele tale si in vocea interioara. Avem in proiect sa facem mai multe articole despre idei de mic-dejun, cina si pranz care sa aibe combinatii simple si cat mai bine combinate. Stai pe aproape si le vei vedea, sper sa incep sa le fac cat mai curand :). Cel mai bun mic dejun pe care ti-l poti oferi este cateva fructe proaspete, suc de fructe sau suc din combinatii de fructe+verdeturi, sau radacinoase si verdeturi. Micul dejun trebuie sa fie cat mai usor si sa iti dea cat mai multa energie, si acele exemple se potrivesc cel mai bine. Multumim mult pentru sustinere si urari :)

 15. si eu ma bucur fiindca v-am intalnit. sunt in perioada incercarilor alimentare si blog-ul este un real ajutor psihic.multumesc si spor la treaba!

 16. Desi nu vreti sa stiti parerea mea despre bloguri in general si bloguri cu retete, mi se pare foarte faina pasiunea voastra. Dar sper ca asta nu va tine foarte mult timp in casa. Poate ca ati vazut deja ca am si eu nebunia mea (maratoanele). Am chiar si blog (si pe blogger-ul din mine il detest putin). Natural, alimentatia s-a schimbat si nu pentru ca asa spun nutritionistii, ci pentru organismul cere o adaptare si mintea interpreteaza aceste schimbari.
  PS: Maratonistii mananca multe Paste! ;))

  • Multumesc pentru link , si sa stii ca vreau sa stiu parerea ta despre orice :D. Foarte interesanta si pasiunea ta, eu nu prea le am cu alergatul :) Success si la mai multe ! Si mananca intotdeauna intelegand ceea ce mananci , nu pentru ca o spun altii :)

 17. e minunat ce se intampla dupa imprietenirea cu corpul, nu? si dupa ce invatam sa comunicam aceeasi limba...
  felicitari pentru ceea ce faceti!

  • Multumim Dana :) , este extraordinar sa descoperim aceasta parte uitata din noi. Ne bucuram foarte mult ca experimentam impreuna.