Introducere despre Meditații Alchimice

© celestekgodwin.ro

Experiențele de acest gen stimulează ființa atingând multe aspecte subtile, generând un răspuns intern care poate fi perceput sau nu. Vibrațiile sunetelor de voce, acompaniate câteodată de boluri de cristal și alte instrumente, alături de imagini simbolice, culori și mișcarea lor pe ecran, oferă stimulări la nivel vizual, auditiv, neuronal, energetic, subconștient, conștient și supraconștient, electro-magnetic și emoțional.

Deoarece atinge atâtea posibile senzații poate fi copleșitor, așa că unele ființe aleg doar să asculte, sau să pună accent mai mare pe imagini sau pe ceea ce simt în corp. În funcție de energia și specializările expresive ale fiecăruia, veți fi mai atrași să faceți una sau alta. De-asemenea, simbolistica imaginilor poate fi folosită pentru a intra în stări profunde de contemplare și revelații, sau pentru analiză proprie.

Cu ajutorul unei astfel de experiențe puteți să analizați și care sunt simțurile cu care lucrați cel mai mult, și astfel să deveniți conștient de sensibilitățile pe care le aveți și eventualele abilități asociate.

Compoziția

Compoziția unei meditații alchimice are ca și bază expresia liberă a sunetului pe bază de intenție concentrată. Intențiile folosite sunt extrem de simple, de obicei exprimate printr-un singur cuvânt. Acestea sunt de obicei calități sau expresii, precum : iubire, îngrijire, responsabilitate, convergență, congruență, vindecare, armonie etc. În timpul exprimării sunetelor primesc alte înțelegeri despre ceea ce se transmite, corelații și idei de contemplat.

Expresia sunetului se face cu ajutorul instrumentelor și a vocii, dar și cu ajutorul desenelor simbolice ce traduc elementul subtil și care ține de simțire și informație. Când am început să fac aceste desene mai multe ființe mi-au spus că le simt ca niște circuite și noi informații ce completează pe cele pe care le au sau aduc prospețime sistemului mental.

Un simbol este o formă care exprimă informație condensată și concentrată, un vârf de iceberg care se vede, dar care arată spre imensitatea de gheață pe care stă. Un simbol arată spre altceva, este o poartă de intrare pe care mintea noastră o folosește frecvent. Simbolurile corelate de linii și reprezentări de muzică, formează circuite.

Efectul și utilitatea

Cum nu toți avem aceeași structură și funcționare, fiecare dintre noi va rezona cu acest instrument mai mult sau mai puțin. Dacă nu simți că-ți poate fi de folos, după ce experimentezi, atunci este ok ! Nu ai greșit cu ceva sau nu este ceva greșit la tine :), pur și simplu ai alte nevoi în aceste momente.

Efectele vin prin procesarea proprie și răspunsul la stimulare, nu sunt ceva care pur și simplu apar fără să aveți nimic de zis. Fiecare va avea experiența sa proprie, de aceea acest instrument este interesant, pentru că susține propria exprimare și observare. Unele ființe vor simți de la început o electrizare, altele fiori ce împrospătează tot corpul, altele vor avea o experiență emoțională, altele o experiență de prezență, iar altele o experiență de observare. Gama de experiențe este atât de largă precum unicitatea ființelor.

Acest instrument vă invită să-l folosiți dar nu vă va spune clar cum, ci vă instigă să vă găsiți puterea de a decide ce să facă pentru voi. Declanșează o fierbere internă ce ajunge la un moment dat la suprafață și se ivesc ideile clare prin înțelegerea experienței.

Acest instrument lucrează din interior spre exterior, așa că la început totul poate fi misterios, în funcție de cum simte și percepe fiecare. Unele efecte pot fi imediate, puternice, iar altele pot fi târzii, trecând neobservate sau conștientizate prin experiențe. Aici voi aveți puterea și voi decideți.

Toate desenele și sunetele, pe care le creez, au intenția să vă servească cât mai bine, respectând ceea ce aveți nevoie, direcția sufletului, spiritului vostru și voia ființei voastre. Deși veți avea ceva indicații sau idei asociate, nu sunt acolo ca să vă oprească ci ca să vă inspire să mergeți mai departe.

Dacă vreodată aveți vreun dubiu față de orice instrument, desen sau simbol puteți folosi următoarea intenție : "Folosesc acest instrument în acord cu sufletul, spiritul meu, în serviciul meu și al iubirii universale, și lucrez cu ceea ce îmi este benefic acum, lăsând toate celelalte să fie fermentate până devin utile."

Simboluri și semne

Există o confuzie între simboluri, semne, sigilii și alte structuri magice. Simbolurile sunt porți și forme goale, precum un graal, iar ele sunt neutre și au un grad mare de adaptare la ființa care le folosește. Semnele sunt fixe și au o însemnătate fixă, pentru a putea fi folosite în același mod de toți, și se respectă niște reguli și convenții.

Sigiliile sunt folosite și create cu diferite scopuri magice, și ele pot conține multe simboluri sau semne. Forma finală este de-asemenea asociată și legată de o însemnătate fixă. După cum spune și numele acestea sigilează, deci creează un spațiu închis, fix, ce are un anumit scop și însemnătate. Ele au și rol de protecție a ceva ce se poate accesa doar dacă recunoști acel sigiliu. De obicei acestea se creează pe o schemă, există o formulă sau tot felul de algoritmi care se folosesc pentru a se crea. Câteodată pornesc direct de la cuvinte, de la literele pe care cuvintele respective le conțin și se stilizează așezarea lor în spațiu, până când se stabilizează într-o formă ce apoi este utilizată pentru a desemna ceva.

Putem vedea sigilii în ziua de azi utilizate ca logo de firmă sau ca expresie identificatoare a unor artiști. Se mai folosesc sigilii sau construcții similare precum runele sau alte denumiri, pentru a concentra o vrajă sau o intenție de orice fel. Am văzut de exemplu sigilii folosite pentru a slăbi :). De-asemenea, se utilizează sigilii și pentru nume de îngeri sau alte entități. Arta de a crea sigilii este de la simplu la complex, în funcție de gradul de concentrație și folosință. Este un adevărat studiu și are o cunoaștere vastă ce poate fi explorată.

Simbolurile lucrează cu intenția și energia ființei care le folosește, după ideile și intențiile acesteia, iar sigiliile sau celelalte semne fixe, nu se adaptează ci este nevoie să înveți rolul lor și folosința care le-a fost dată. Simbolurile sunt ca un flux, se schimbă și lucrează interacționând cu ființa care le abordează, prin forma lor creează o experiență personalizată. Simbolurile răspund și nu impun nimic, sunt pasive și activate de ființa care le folosește. Sigiliile sau semnele, sunt deja închise ca și scop și rol, și interacționează în scopul și rolul care le-a fost dat, nu se mai poate umbla în conținutul lor. Acestea sunt active, nu așteaptă după voința ființei care le folosește decât dacă au fost programate așa.

Sim-bol -» bol de simbioză. Un simbol caută să găsească o armonie cu cel care-l utilizează.

Moduri de utilizare

Utilizarea începe de la simplu și se poate ajunge la complex și intens, în funcție de preferințe. Utilizarea simplă este experiența în sine, focalizată pe preferințele proprii de a asculta fără a privi, de a privi cu sunetele pe fundal, de a face ambele în același timp.

Se poate ca ascultând să începeți să priviți în gol și este ok, înseamnă că vă focalizați pe sunete. De-asemenea, se poate ca privind să nu mai auziți așa de bine sunetele și este ok, înseamnă că v-au capturat atenția simbolurile. Se poate să fie dificil să găsiți echilibrul de a vedea și privi și este ok, nu este un scop în sine să faceți asta. Aveți încredere și creați-vă experiența singuri. Desigur, este posibil să aveți rezistență în a face asta, deoarece am fost învățați să primim ceva fix ca și instrument și ceva care ne cere să depunem interacțiune și să scoatem la iveală voința proprie să fie nefamiliar și ciudat.

Pentru început permiteți ca experiența să se dezvolte singură și descoperiți preferințele pe care le aveți. Permite-ți ca regulile să fie scrise pe parcurs și nu toate înainte, și de-asemenea, lăsați loc de schimbare de preferințe. În continuare explorăm două metode care pot susține apariția multor conștientizări.

Observarea de sine

Această modalitate presupune să ascultați și să priviți, dar cu detașare, fără a fi absorbiți total de experiență. Aceasta nu înseamnă să nu interacționați sau să vă restricționați răspunsul, ci să vă focalizați pe observarea propriului răspuns. Se poate să fie dificil la început și să nu reușiți să faceți asta nici 1 minut, dar este un început de unde să creșteți.

Prin observare surprindem cum reacționează corpul la diferitele sunete și simboluri. Ce anume ne atrage și de ce. Ce anume ne dezgustă sau nu ne place și de ce. Ce emoții sunt declanșate și de ce. De unde apare mânia aceea sau iubirea ? Ce amintiri apar în anumite momente. În acest fel putem afla foarte multe despre noi, și porni o analiză puternic revelatoare.

În acest mod, se poate lucra cu o singură meditație timp de luni întregi, până când abundența de răspunsuri este cât de cât văzută și analizată satisfăcător pentru a putea trece la o alta sau la altceva.

Prin această metodă, rezultatele sunt surprinzătoare și edificatoare, aducând abundență în cunoașterea de sine.

Analiza artistică

Analiza de acest tip presupune folosirea unui mediu de scris și desenat, culori și foaie de hârtie. În timpul experienței, începem să scriem ceea ce ne trece prin cap, acompaniați sau nu de desen și structuri geometrice. De-asemenea, în loc de a scrie ce ne trece prin cap, putem pur și simplu să ne lăsăm inspirați de desene și sunete pentru a scrie ceva structurat, idei de inspirație, planuri, conștientizări.

În această metodă se creează un spațiu de purificare și revelare a subconștientului și programărilor sale. Această analiză poate aduce la suprafață declanșatori de emoții și traume, amintiri trecute dar uitate, clarificări de situații și înțelegeri ale trecutului. De-asemenea, ea aduce și idei creative și inspirația de a se exprima creativ, toate acestea în funcție de meditația alchimică folosită.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.