Ancorare în corp. Prezență

© celestekgodwin.ro

Cu ajutorul corpului nostru putem desluși semnalele fricii și astfel să găsim modalități de a integra și înțelege momentul prezent. Prezența în corp ne oferă oportunități de a amplifica atenția și claritatea, și a demonta iluziile sau rezistențele la anumite pericole sau idei de viitor. Percepția fricii este determinată și de starea de echilibru a corpului nostru fizic, deoarece acesta ne ajută, prin senzațiile sale, să înțelegem ce se întâmplă în experiența momentului.

Corpul nostru fizic este stabilitatea noastră, zona noastră de confort și pământul nostru, spațiul în care ne putem ancora experiențele. Cu cât pământul nostru este mai stabil și fertil, cu atât percepțiile noastre vor fi mai precise și mai clare, și ne putem păstra conștiența mai ușor.

Corpul nostru înmagazinează experiențele netrăite complet, emoțiile cristalizate și gândurile solidificate. Prin menținerea unui sol aerat, plin de energie focalizată de conștiință și susținută de emoții, ne oferim o mai mare plajă de experiență, înțelegere și o mai mare posibilitate de a integra ceea ce se întâmplă.

Un corp ce lasă să curgă emoțiile, lasă să zboare gândurile, permite să se exprime conștiința, este un vas fertil pentru exprimarea întregii ființe. Echilibrarea corpului energetic și fizic aduce o posibilitate mai mare să putem stabiliza emoțiile și astfel să le observăm și să le putem înțelege și asculta mesajele. În orice stare de emoție intensă, împământarea și găsirea unui spațiu de stabilitate externă și internă, susține curgerea emoțiilor și echilibrarea fluxului.

Dacă veți observa o ființă aflată într-o stare de durere emoțională, veți vedea că ea dorește să se lase jos, să se apropie de pământ și se poate chiar să pună mâinile pe podea sau pe pământ. Această apropiere de sol, ajută la simțirea directă a ceva stabil, ceva pe care ființa poate să se bazeze și ceva ce este cu ea mereu și oriunde. Acel ceva este pământul de sub picioarele noastre. În acele momente, pământul care este corpul nostru fizic, dorește să simtă apropierea și susținerea necondiționată a mamei planetare.

Vocea fricii poate fi foarte puternică, dar de multe ori ceea ce auzim nu este mesajul original al fricii, ci coșmarurile mentale care încearcă să evite mesajul respectiv. Atunci când luați decizii din frică, prin ascultarea vocilor de coșmar, ceea ce putem crea ca și manifestare va conține, într-un anume mod, vibrația de coșmar. Prin ancorare la sol, ne focalizăm pe ceva ce este deja solid și sigur, și ne putem desprinde de această voce. Aceste voci de coșmar nu au nevoie să fie foarte analizate, această analiză amplificându-le și epuizându-ne. Odată ce ne putem uita la frica noastră, aceste gânduri se potolesc.

După explorările făcute până acum, cu ajutorul conștiinței, atenției, disciplinei, vom continua într-un alt ton, cu meditații și sunete alchimice, pentru susținerea creării unui spațiu sacru intern și curățarea pământului nostru. Pentru asta vom face apel la simțire și la aspectele noastre invizibile, folosind imaginație și creație.

Ia o scurtă pauză, pentru a face o revizuire a informației de până acum, și a pune anumite lucruri într-o ordine în interiorul minții tale. Reia ceea ce a fost prezentat până acum și reașează totul în tine. Folosește exercițiul de respirație pentru a face trecerea de la munca de analiză și cunoaștere, la cea de ancorare și simțire. De acum încolo, observă-ți reacțiile,strategia și deconectările, în fiecare stare de frică.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.