Ce este un spațiu sacru ?

Spațiul sacru poate fi unul exterior sau interior. În acest modul, voi vorbi în principal despre spațiul sacru interior pentru vindecare. Un astfel de spațiu creează un loc de siguranță, în care ființa se poate exprima pe sine fără a se simți stânjenită sau văzută de cineva. Bineînțeles, că un spațiu exterior de intimitate și liniște este necesar pentru ca acestea să se întâmple.

Acest spațiu se creează folosind imaginația și simțirea energetică, intenția și expresia. Pentru începători, un spațiu sacru exterior este sugerat, pentru a putea ajuta imaginația și simțirea interioară. Dacă deja cunoașteți o metodă de a crea un astfel de spațiu exterior, atunci o puteți folosi înainte de a urma pașii și meditația pentru spațiul interior.

Dacă nu cunoașteți o metodă, am să ofer câțiva pași de urmat. Acești pași sunt unul din cele mai ușoare moduri de a face sau de a începe să creați un astfel de spațiu. Ei pot fi folosiți și atunci când medităm sau contemplăm.

Pași creare spațiu sacru fizic

Pași pentru a crea un spațiu de relaxare și meditație.

  • Alege un loc în casă unde să poți aranja anumite obiecte și care să fie doar al tău. Poate să fie aranjat pentru aceste momente fie temporar sau pe o perioadă îndelungată. Dacă este pe o perioadă îndelungată vibrația sa va crește și meditația va fi facilitată.
  • Aranjează anumite obiecte care te inspiră să te simți în siguranță și relaxare. De exemplu poți să pui o mică masă pe care să așezi obiectele respective, precum lumânări, bețișoare aromate, cărți care te inspiră, flori uscate sau plante, statuete, cristale, muzică de relaxare și altele.
  • Spațiul te reprezintă pe tine deci aranjează-l astfel încât să te simți bine în el, să ai o stare de satisfacție, frumusețe și relaxare, inspirație.
  • Găsește un loc să te întinzi - un scaun, un fotoliu sau canapea, un pat sau o pernă de pus pe jos. Găsește-ți locul în acel spațiu.
  • Ajustează lumina astfel încât să nu fie puternică, ci mai degrabă foarte blândă.
  • Întinde brațele și învârte-te lent, simțind spațiul ales și marginile sale.
  • Spune cu voce tare sau cu voce internă "Stabilesc și deschid acest spațiu ca un spațiu sacru, protejat și susținut de toate direcțiile (est, vest, sud, nord, sus și jos), de toate elementele naturii și aspectele mele divine. Intenționez să stau aici 30 de minute în liniște și pace.".
  • Apoi urmează meditația sau lucrul în acel spațiu.
  • La sfârșit aveți intenția de a închide spațiul. "Închid acest spațiu și mulțumesc."

Dacă doriți să adăugați curățarea spațiului, sau alte practici, le puteți adăuga, acesta este un exemplu simplu ce poate fi extins.

Când creăm un spațiu de acest tip, ne ordonăm energia, intenția și gândurile, explicându-ne nouă ce dorim să facem și sincronizând toate aspectele noastre. Un astfel de mic ritual, ne oferă un mod practic în care să ne pregătim și să ne folosim corpul fizic pentru a face mișcări simple și a elibera tensiunile din timpul zilei, în timp ce liniștim corpul mental și emoțional.

Un ritual de acest gen ne ajută în primul rând pentru a ne stabiliza făcând acțiuni simple și astfel creând o disciplină ce calmează și ne aduce mintea aici și acum, aduce atenția în corp și pe ceea ce facem, adună energia la un loc și liniștește partea ce are nevoie de repetiție pentru a se pregăti.

Dacă folosim același spațiu mai mult timp, și nu este deranjat sau utilizat pentru altceva, atunci el va începe să aibă o energie mai rafinată, care va susține practicile făcute în acel loc. În acest caz este nevoie de întreținere, curățare și folosire frecventă. După un anumit timp, lucrurile se vor face natural și corpul fizic se va destinde rapid și imediat ce intră în acel spațiu. La fel și corpul mental se poate liniști mai repede iar cel emoțional se echilibrează. După o perioadă mai mare, acel loc poate deveni un loc de accelerare a propriei dezvoltări spirituale și un loc de amplificare al puterii de vindecare.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.