Ce fac dacă nu pot privi frica ?

© celestekgodwin.ro

Se poate să asociem a privi fricile cu a ne inunda și pierde în ele. Există această frică de a privi, deoarece credem că poate monstrul se va face și mai mare sau ne va nimici. Această frică se adaugă peste frica inițială pentru a acoperi descoperirea mesajului.

Atunci când vorbesc despre a privi frica, nu mă refer la a ne lăsa doborâți de ea, la a ne arunca în interiorul ei și nici la a o mări atât de tare încât să ne pierdem în aceasta. Privirea despre care vă vorbesc este o privire de departe, dintr-o stare de detașare și centrare, susținută de curaj. Curajul este în a accepta frica și a privi pericolul. Nu interacționăm direct cu aceasta, atunci când o privim, ci pur și simplu punem lumina noastră pe ea, aprindem lanterna pentru a vedea mai bine ce este acolo.

Frica de a privi creează amplificarea fricilor și iluziile vederii. Se poate să încercăm să privim dintr-o stare de copleșire, iar atunci ne vom simți copleșiți. Pentru a putea privi într-un mod care să ne ajute, este indicat să cultivăm mai întâi starea din care vom folosi privirea. Starea din care privim se descoperă prin înțelegerea pericolului sau a fricii, prin deschiderea către informație și ajutor. De-asemenea, această stare poate să nu fie disponibilă imediat, și să fie nevoie să o cultivăm în timp, prin lucru cu noi înșine.

Dacă nu putem privi, trecem mai departe la a defini frica în simple cuvinte, pentru a nu o mai amplifica și a o transforma în ce nu este. Prin definiția ei, putem să creăm starea din ca o putem privi. Definiția astfel creată poate să nu fie completă, corectă sau utilă pe mai departe, deoarece este creată într-o stare în care nu reușim să acceptăm să vedem sau să simțim ce-i acolo, dar este ceea ce avem nevoie atunci.

Sesiunea de explorare

Această sesiune oferă susținere în procesul de a întoarce privirea și de a putea sta față în față cu frica.

Se poate să auziți în interiorul vostru voci care aduc motivații să nu urmați pașii sau să justificați anumite comportamente pe care le perpetuați așteptând cumva un alt rezultat. Aceste gânduri fac parte din rezistența pe care o construiți în interior și care poate reacționa imediat când o perspectivă de vindecare apare. Unul din motive poate să fie "e prea simplu !", sau "e prea plictisitor și anevoios" etc. De fiecare dată când simți rezistență, observă și readu focalizarea înapoi la ascultare. Dacă apar aceste gânduri de rezistență, notează-le, pentru a putea vedea mai bine ce te constrânge.

Pregătire

Găsește un moment de relaxare și stai în liniște pentru a asculta. Dacă nu ai acum acel timp, te rog să îți propui un anumit moment. Dacă îți place să ai un plan stabilit atunci notează acel moment în agenda ta zilnică.

În timpul ascultării poți nota idei sau face un sumar. Aceasta te poate menține mai atent(ă) pe subiect. Dacă dorești să faci acestea, pentru o mai bună integrare, ia cu tine un caiet și un pix. Poți face sumarul de la prima ascultare sau să lași această acțiune pentru a doua ascultare.

Când ești gata, pregătește spațiul și propune-ți să asculți cu atenție. Decide ceea ce faci și poți chiar spune asta cu voce tare :"Doresc să ascult în liniște și creez un moment propice pentru a integra și înțelege ceea ce aud."

Dacă dorești să cultivi atenția poți folosi și următoarele afirmații. Fii liber(ă) să le modifici sau să adaugi altele.

Afirmații înainte de a asculta

  • Eliberez rezistența și o observ cu detașare.
  • Sunt atenție sporită și prezență.
  • Toate aspectele mele sunt focalizate aici și acum.
  • Mă deschid către a înțelege și integra în acord cu voia divină.
  • Cer părților mele divine să mă ghideze în integrarea informației primite și a tot ce s-a transmis în spatele cuvintelor.

Transmisiunea audio

După ce ai ascultat, ia câteva minute să revii cu atenția pe corpul fizic și camera unde te afli, în cazul în care nu ai scris și nu ți-ai folosit corpul fizic.

Întrebări de contemplat

Folosește aceste întrebări pentru a descoperi și stabiliza aspectele acestui subiect.

  • Cum te simți când te gândești să privești frica
  • Care sunt gândurile care apar când dorești să privești frica
  • Ce crezi că se întâmplă atunci când privești

Conectează-te la ritmul tău de explorare și nu ezita să lași un comentariu, o întrebare sau o împărtășire.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Înainte de a comenta citește regulile de inserare comentarii.

1100 caractere disponibile

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.