beneficii magneziu
Info Sănătate

Magneziul - beneficii sănătate, carențe, exces și surse vegetale

Magneziul este extrem de important pentru sănătatea noastră, deoarece este folosit în mai mult de 300 de reacții biochimice din organism. Magneziul este al patrulea mineral cel mai răspândit în organism și este parțial responsabil pentru nenumărate aspecte bune ale sănătății. Vrei să știi mai multe ? Află cât de important este magneziul în dieta ta! [...]
Meditație în natură
Hrană pentru spirit

Descoperă scopul meditației și proprietățile sale de vindecare demonstrate de studii

Tehnicile de meditație te ajută să devii stăpân pe tine, să poți elimina gălăgia mentală și să îți direcționezi energia către ce dorești să faci, să devii prezent aici și acum. Voința se oțelește și încrederea devine o stare în sine, ce nu se poate descrie în cuvinte. Toate acestea se obțin prin practică zilnică [...]
pesto de caju si patrunjel
Rețete raw vegan

Pesto de pătrunjel și spanac

Cremă fină de caju împrietenit cu spanac și pătrunjel, simplă și ușoară pe care am servit-o alături de o salată mare de roșii cu coriandru și oregano. Acest pesto sau cremă, raw vegan, este un acompaniament delicios pentru aperitiv sau o garnitură  bună pentru o salată, sau un bun sos pentru orez, quinoa, năut sau [...]
combinatii alimentare
Info Sănătate

Digestie grea ? Balonare ? Află cum să combini corect alimentele

Intr-o lume ideala, in care omul isi cunoaste organismul, comunica cu planeta pe care locuieste, in mod natural si simplu, acest articol ar fi redundant. Dar majoritatea oamenilor nu sunt acolo, inclusiv noi, si au nevoie de un pic de ghidare. Ai probleme digestive si nu stii care ar putea fi cauza ? Citeste acest articol pentru a afla cum poti combina alimentele astfel incat problemele sa plece... [...]
beneficii marar
Info Sănătate

Mărarul - simbol al frumuseții și forței

Mărarul (Anethum graveolens) este o plantă anuală, cu viață scurtă, nativă din sudul Europei, sud-vestul și centrul Asiei. Este singura specie a genului Anethum, deși clasificată de unii botaniști în relație cu genul Peucedanum ca Peucedanum graveolens (L.) C.B.Clarke. Se spune că era folosit în Evul Mediu pentru a alunga spiritele rele. La romani, mărarul [...]
tratamente cu catina
Info Sănătate

9 tratamente naturale pe bază de Cătină

Cătina este un arbust fructifer cunoscut ca făcând parte din flora spontană a României, care se utilizează deopotriva în industria alimentară, în silvicultură, în farmacie, cosmetică dar și ca plantă ornamentală. Fructele, cu un gust acrișor-astringent se recoltează din a doua jumătate a lunii august până spre jumătatea lunii octombrie. Mulți spun că ar proveni [...]
beneficii nucă de cocos
Info Sănătate

Beneficii și utilizări ale produselor din nucă de cocos

Palmierul de cocos poate ajunge până la 30 m înălțime. Termenul "nucă de cocos" se referă la sămânța palmierului de cocos. Palmierii de cocos se dezvoltă foarte bine în mediul salin, ei crescând în apropierea mărilor și oceanelor, dar se pot dezvolta și pe teren de tip argilă. Le place mediul călduros (temperatura ideală fiind [...]
Beneficii Fitoplancton Marin
Info Sănătate

Fitoplanctonul Marin: aliment complet, bogat în toți nutrienții necesari sănătății corpului uman

Fitoplanctonul marin se afla la baza lanțului trofic. Există peste 40000 specii de fitoplancton și microalge care se găsesc în oceane, lacuri, râuri sau cursuri fluviale. Fitoplanctonul marin constituie un sfert din toată vegetația planetei și furnizează 90 % din oxigen. De fapt, fitoplanctonul marin furnizează mai mult oxigen decât toate pădurile planetei la un [...]
beneficii alge albastre verzi
Info Sănătate

Algele albastre-verzi: suplimentul ideal pentru vegani și nu numai

Algele albastre-verzi din zona lacului Klamath, Oregon, sunt o formă de microalge fitoplancton care diferă de spirulina prin faptul că preferă apele dulci, nu ce cele sărate. Micro-algele fitoplancton sunt la baza lanțului trofic și sunt pe pământ de mai bine de 2,8 miliarde ani. Microalgele sunt responsabile de 80-90% din cantitatea totală de alimente [...]
Rețete raw vegan

Pesto de busuioc

Se spune că esențele tari sunt în sticluțe mici, așa și proprietățile puternice se află în micile plante verzi, pe care de multe ori le ignorăm sau le evităm în farfurie. Am fost mereu atrasă de mirosul proaspăt și aromat al busuiocului, dar busuicul gătit până la epuizare și pierdere totală a culorii nu [...]