10 beneficii uimitoare ale rodiei
Info Sănătate

10 beneficii uimitoare ale Rodiei - simbolul fertilității

Rodia, originara din Persia, a fost legata de multe culturi și religii de-a lungul secolelor, din cele mai vechi timpuri, fiind considerata simbolul fertilității, datorita numeroaselor semințe pe care le conține. Se spune ca Venus, zeița iubirii, oferea rodii în dar favoriților sai. Rodia a fost folosita în Europa, pana în perioada Renașterii, în scop [...]
beneficii chlorella
Info Sănătate

Beneficii Chlorella: ideală pentru curățarea de metale grele și susținerea sistemului imunitar

Chlorella este o alga unicelulară, formată dintr-un nucleu și o cantitate considerabilă de clorofilă, un nutrient vital pentru sănătatea corpurilor noastre. Chlorella este un aliment complet : bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași esențiali, polizaharide. Chlorella sprijină funcția cerebrală, a ficatului, îmbunătățește digestia și defecația, ajută în regenerarea corpului, detoxifierea corpului, protejează împotriva radiațiilor, [...]
beneficiile aloe vera
Info Sănătate

Beneficiile Aloe Vera: vindecă pielea, constipația și susține sistemul imunitar

Aloe Vera este o plantă care are mai multe tipuri de specii ce se găsesc în zone de deșert și regiuni subtropicale din Africa, America, Asia și Europa. Aceasta plantă a fost folosită încă de pe vremea Egiptului și Greciei antice. Fiecare frunză de Aloe Vera conține un gel mucilaginos, care este o sursă importantă [...]
Salata de ciuperci raw vegan
Rețete raw vegan

Salată rapidă de ciuperci

De multe ori rețetele cele mai bune sunt și cele care sunt cel mai ușor de făcut pentru că pe acelea le reținem rapid și le preparăm de mai multe ori astfel încât știm cum să le facem pe gustul nostru. Repetiția face ca rețeta să se modifice și să devină ceva personal și unic persoanei care o face, o singură modificare [...]
beneficii proprietati spirulina
Info Sănătate

Mai mult de 8 beneficii ale Spirulinei bazate pe cercetare

Spirulina, este o algă albastră-verde, care formează spirale helicoidale microscopice, nedetectabile de ochiul uman. Numele de spirulina vine de la spiralele pe care le formează. Culoarea verde a acestei alge este datorită clorofilei, iar culoarea albastră derivă de la pigmentul exotic, fitocianina. Prin fotosinteză, algele și planctonul, converg energia solara în proteine, acizi grași, carbohidrați și aproape [...]
beneficii goji
Info Sănătate

Beneficiile Fructelor Goji: longevitate, sănătatea ochilor și a organelor interne

Fructele goji cresc pe un arbust înalt de 1,8-2m. și se găsesc în emisfera nordică, florile lor apărând prin luna martie. Se estimează a fi aproximativ 85 de specii de goji în Asia și 15 în America de Nord și Centrală. Se presupune că aceste fructe au fost aduse în America de către imigranți care [...]
guacamole
Rețete raw vegan

Guacamole verde cremos

Este o rețetă foarte simpla, delicioasă care poate fi folosită ca atare, ca pateu pentru pâine și sandvișuri sau ca și garnitură pentru orez, quinoa, hrișcă. Toate ingredientele acestei rețete pot fi utilizate și pentru a face o umplutură pentru un sandviș, ce doar necesită câteva minute, astfel : se taie avocado [...]
Rețete raw vegan

Sos picant 4 arome

Un sos raw vegan lejer, cu ingrediente ce îl aseamănă la gust cu aromele din bucătăria asiatică. Se potrivește la orice fel din orez, quinoa, legume la wok, sau cu anumite preparate crude, ca de exemplu sushi. Este foarte picant, dar [...]
zacusca raw vegan
Rețete raw vegan

Zacuscă raw vegană

Tot ma uitam la prietenii mei de la servici cum mănâncă zacuscă proaspăt făcută, și mi-a adus aminte de zacusca făcută de părinții mei, la prepararea căreia și eu participam cu voioșie. Este interesant cum amintirile vechi pot genera gusturi și experiențe noi. Zacusca este un preparat tradițional [...]
Rețete raw vegan

Pesto de busuioc

Se spune că esențele tari sunt în sticluțe mici, așa și proprietățile puternice se află în micile plante verzi, pe care de multe ori le ignorăm sau le evităm în farfurie. Am fost mereu atrasă de mirosul proaspăt și aromat al busuiocului, dar busuicul gătit până la epuizare și pierdere totală a culorii nu [...]